SEGRE

El jutge demana que l'Audiència Nacional assumeixi la investigació a Mossos de Lleida per l'1-O

Un magistrat lleidatà veu indicis de desobediència i passa el cas a Carmen Lamena

.

Urnes als col·legis electorals de LleidaSEGRE i cedides

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge d'instrucció 4 de Lleida ha dictat una resolució en què acorda inhibir les diligències contra els caps dels Mossos d'Esquadra de Ponent en favor del jutjat central de instrucció 3 de l'Audiència Nacional, del qual és titular la magistrada Carmen Lamela. El jutge de Lleida ha pres aquesta decisió en veure indicis d'un pla organitzat des de la direcció dels Mossos a Lleida "dirigit a afavorir la celebració del referèndum il·legal de l'1 d'octubre del 2017", segons recull la resolució feta pública aquest dimecres pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El magistrat afegeix que "la policia autonòmica estava obligada a implementar les mesures necessàries per donar compliment a les ordres rebudes; tancant i precintant els col·legis electorals, garantint així que no es duguessin a terme les votacions del dia 01 d'octubre. No sent així, els col·legis electorals van obrir les seves portes en el matí del dia 1".

La resolució també diu que “la realitat de l'actuació dels Mossos d'Esquadra a la Regió Policial de Ponent, amb seu a Lleida, va ser molt diferent, caracteritzant-se, no només per una deliberada actitud passiva, planificant un servei que aparentés el compliment de les ordres judicials però clarament insuficient per al compliment efectiu de les mateixes, sinó també per una actitud proactiva afavoridora de la realització de la consulta. En definitiva, es va pretendre simular el compliment de la Interlocutòria del TSJC quan en realitat es pretenia fer i es va fer el contrari”.

El magistrat també recull que "el comportament dels Mossos d'Esquadra a Lleida no va ser una actuació espontània ni aïllada, limitada a aquesta Regió Policial, ni ideada o adoptada per iniciativa pròpia i individual d'alguns dels membres del Cos, ni tan sols dels Caps de la Regió". Segons el jutge, aquest comportament "segueix un patró comú amb en la resta de les regions, tractant-se d'una actuació generalitzades en tota Catalunya, organitzades i presumptament ordenades o planificades des de la Prefectura del Cos i executada pels comandaments de les diferents regions policials".

tracking