SEGRE

SEGURETAT TRIBUNALS

La Paeria ha d'indemnitzar un urbà que va ser agredit

La jutge l’obliga a pagar els 350 € que no va abonar el jove que el va atacar al ser insolvent || Com a responsable del servei

Una assemblea de fa poc convocada per Asigull a la Urbana.

Una assemblea de fa poc convocada per Asigull a la Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La titular del jutjat contenciós administratiu de Lleida ha dictat una sentència en la qual condemna la Paeria a abonar a un guàrdia urbà agredit la indemnització que l’agressor no li va pagar perquè va ser declarat insolvent després de la condemna. Els fets que han donat lloc a aquesta resolució arranquen d’una sentència prèvia del jutjat de menors, que va condemnar un menor a un any de llibertat vigilada i a indemnitzar un agent de la Policia Local amb 350 euros per les ferides que li va causar. No obstant, una interlocutòria posterior va declarar la insolvència de l’agressor i dels seus pares. Per això, l’urbà, representat per Francesc Gaspar, lletrat del sindicat Asigull, va demanar primer per via administrativa a l’ajuntament que assumís el pagament d’aquesta indemnització i, al no tenir una resposta positiva, va recórrer al jutjat del contenciós, que ara li ha donat la raó en una resolució que és ferma perquè la magistrada dictamina que “no s’hi pot interposar recurs”. A més, obliga el consistori a afegir a aquests 350 euros els interessos de demora des que l’afectat va presentar la reclamació. La jutge conclou que el Reglament Orgànic de Policia Governativa estableix que l’administració ha de reparar tots els danys que pateixi un funcionari en l’exercici de les seues funcions, “no només les despeses de curació, sinó també tot mal inherent a les lesions i seqüeles, incloent-hi, com no podia ser de cap altra manera, els danys morals”. Afegeix que “no pot obviar-se [...] que a l’avui recurrent l’unia una relació de serveis amb l’administració demandada, i en l’acompliment d’aquesta es va causar unes lesions que no té el deure jurídic de suportar”.

La plataforma sindical per l’anticipació de la jubilació dels policies locals va convocar ahir formalment concentracions davant de la subdelegació del Govern (la primera el dia 23, com va informar ahir SEGRE) després que el Govern central hagi paralitzat el decret que havia de facilitar la jubilació als 60 anys.

tracking