SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Dos anys de presó per robar 6 bicis i intentar revendre-les el mateix dia

Va assaltar en dos ocasions un pàrquing comunitari de l’edifici Brasilia, a Ronda

Els robatoris es van produir al pàrquing de l’edifici Brasilia.

Els robatoris es van produir al pàrquing de l’edifici Brasilia.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys de presó un home acusat de robar sis bicicletes, un casc de moto i una ràdio d’un cotxe del pàrquing comunitari de l’edifici Brasilia del passeig de Ronda i que va intentar revendre-ho el mateix dia. El tribunal ratifica la sentència del jutjat penal 1 de Lleida i desestima el recurs presentat per l’acusat, que és reincident, que al·legava que al judici no va quedar provat que fos l’autor del robatori. Tanmateix, l’Audiència li recorda la quantitat de proves i indicis que hi ha en contra seu.

Els robatoris van tenir lloc els dies 5 i 7 de gener de l’any 2016 al mateix lloc. El primer dia, i segons la sentència, l’acusat “va ser la persona que va entrar al pàrquing de l’edifici Brasilia i, trencant els corresponents cadenats, es va apoderar d’un total de sis bicicletes, dos de les quals infantils”. El dia 7 va sostreure una ràdio CD d’un vehicle després de trencar una de les llunes i un casc de moto.

Va negar ser l’autor, però el van gravar les càmeres de seguretat i una veïna va veure’n el cotxe al pàrquing

La investigació dels Mossos va permetre identificar l’acusat com a presumpte autor. D’aquesta forma, una veïna de l’immoble va facilitar a la policia la matrícula d’una furgoneta després que aquesta abandonés el pàrquing carregada amb les bicicletes. Els investigadors van comprovar que el propietari del vehicle era l’acusat. A més, s’ha acreditat que “l’acusat va procedir a vendre el mateix dia a l’establiment Cash Converters dos de les bicis sostretes” sense que pogués acreditar que eren de la seua propietat, segons la sentència. També es va comprovar que va intentar fer el mateix amb el casc de moto sostret. A més, l’acusat apareixia als enregistraments de les càmeres de seguretat del pàrquing “entrant i sortint en la franja horària en la qual van tenir lloc els robatoris”. Per aquests motius, l’Audiència considera que tot això “permet sense cap dubte, concloure l’autoria dels fets al recurrent”. A més dels dos anys de presó per un delicte continuat de robatori amb força, haurà d’indemnitzar les víctimes amb 700 euros.

tracking