SEGRE

TRANSPORT

Les Cambres de Comerç de Catalunya demanen que l'EVA tingui parada a Lleida i Girona

Critiquen la variant de Vielha, ja que consideren que perjudicarà el paisatge i suposarà que els vehicles facin més volta

Les Cambres de Comerç de Catalunya demanen que l'EVA tingui parada a Lleida i Girona

Les Cambres de Comerç de Catalunya demanen que l'EVA tingui parada a Lleida i GironaÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les Cambres de Comerç de Catalunya han mostrat avui el seu suport en la Comissió d’Ordenació del Territori a què el nou tren "low cost" entre Madrid i Barcelona, anomenat EVA, tingui parada tant a Lleida com en Girona. "Necessitem més que ningú que aquest nou tren tingui parada a Lleida per l’impacte que podria tenir tant en el turisme com en la indústria agroalimentària de la província", ha dit el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó. "Demanem que, com a mínim, el 50% dels trens d’aquesta nova línia tingui aturada a Lleida", afegeix, una demanda a la qual es va afegir també el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènech Espalader. "Considerem que la parada de l’EVA a Lleida és una proposta racional i a nosaltres també ens interessa que arribi fins Girona, per la qual cosa demanarem que s’ampliï el trazado",ha recalcat Espalader.

Així mateix, la comissió també ha mostrat el seu rebuig a la nova variant de Vielha, per l’afectació que aquesta pot tenir sobre el paisatge. "Creiem que aquesta nova variant seria perjudicial per a l’entorn de la zona, a més que suposaria que el transport fes una volta innecessària en un tram pel qual passen aproximadament 500 camions diaris", destaca Simó. La comissió també va demanar al ministeri de Foment que accelerés els tràmits per acabar el corredor mediterrani, concretament la connexió entre Barcelona i València, i també demanaran al govern francès que construeixi la línia d’alta velocitat entre Perpinyá i Montpeller, que de moment està paralitzada. En aquest sentit, el director del consell de les Cambres de Comerç de Catalunya, Narcís Bosch, ha dit que s’ha creat un consorci per potenciar el transport de mercaderies per carretera, tren, vaixell o avió entre Catalunya i Occitània.

tracking