SEGRE

Lleida converteix el seu codi de bones pràctiques en habitatge en un reglament obligatori

La Comissió d'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat.

Lleida converteix el seu codi de bones pràctiques en habitatge en un reglament obligatoriAjuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat de la Paeria, Fèlix Larrosa, ha anunciat aquest divendres l’inici dels tràmits del Reglament Municipal de Polítiques d’Habitatge, un document que converteix Lleida en una ciutat pionera en disposar d’un reglament que reguli l’actuació municipal en matèria d’habitatge.

Lleida ja va ser pionera, l’any 2016, en disposar d’un Codi de Bones Pràctiques en matèria d’habitatge. Ara, ha detallat Larrosa, es pretén fer un pas més i convertir el Codi de Bones Pràctiques en un reglament municipal d’obligat compliment, que reguli el cens d’habitatges buits, la comissió tècnica d’habitatge, la borsa municipal d’habitatge, els criteris d’adjudicacions, el registre de sol·licitants de pisos de protecció oficial a Lleida i el funcionament de la xarxa de mediació per al lloguer social, entre d’altres aspectes.

Pas endavant per a l’ampliació de l’Escola Bressol Municipal i la ludoteca del Centre Històric

D’altra banda, la Comissió d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat celebrada aquest divendres també ha donat conformitat a la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de Lleida per al canvi de qualificació urbanística a equipament comunitari dels solars del carrer de Boters, números 7, 8 o 11 i travessera de la Cotxera, número 16, situats a la vora de l’Escola Bressol i la Ludoteca Municipal del Centre Històric, promogut per l’Ajuntament de Lleida.

Això suposa un pas més per a la futura ampliació de l’Escola Bressol Municipal i la ludoteca del Centre Històric, atès que és un tràmit necessari per poder ampliar ambdós equipaments educatius.

Consens per instal·lar nius de cigonyes artificials a Lleida

La Comissió d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat també ha consensuat una proposta de resolució presentada per ERC per realitzar un pla de treball que permeti implantar, conjuntament amb el Departament de Medi Ambient de la Generalitat, diversos nius artificials de cigonyes a la ciutat amb l’objectiu d’evitar la problemàtica que es produeix al voltant d’edificis protegits com la Catedral de Lleida.

tracking