SEGRE

UNIVERSITAT DISTINCIONS

Ángel Olaran: "Occident abusa de l'Àfrica i menysprea els refugiats”

El missioner Ángel Olaran és investit doctor ‘honoris causa’ per la UdL || Discurs crític amb l’explotació del Tercer Món

Ángel Olaran va ser investit ahir doctor ‘honoris causa’ a la Sala Víctor Siurana.

Ángel Olaran va ser investit ahir doctor ‘honoris causa’ a la Sala Víctor Siurana.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El missioner Ángel Olaran va ser investit ahir doctor honoris causa per la UdL. Va rebre aquesta distinció per la seua implicació en el desenvolupament social i econòmic a Etiòpia, amb el suport de l’ONG lleidatana Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, dirigida des del 2015 per Josep Maria Pujol després de morir el seu germà Àngel. Al discurs, va criticar durament la societat occidental, “que abusa de l’Àfrica i se n’emporta tota la matèria primera, com el petroli, el coltan, diamants o or”, per la qual cosa va qualificar l’Àfrica “com l’hort d’Europa, on venen a preus màxims el que s’han endut amb preus mínims”. Va assegurar que el món occidental “ni de bon tros” oblidat el Tercer Món, perquè el recorda per interès. Va afirmar que la corrupció africana està “orquestrada” pel primer món i, a causa d’això, els africans no troben feina i quan arriben a Europa “els menyspreem”. Va censurar que la societat que no vulgui acollir els refugiats, cosa que veu com “una ofensa contra la humanitat”.

En aquest sentit, va dir que “quan vegem un africà pel carrer hauríem d’admirar-lo per tot el que ha viscut”, i va afegir que “la ignorància no ens eximeix del compromís”.

tracking