SEGRE

Traslladen cinc nius de cigonya de la façana de la Catedral de Lleida

El departament de Territori adequa espais alternatius als contraforts

Imatge d'arxiu de nius de cigonya a la Catedral de Lleida.

Traslladen cinc nius de cigonya de la façana de la Catedral Nova de LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha iniciat aquest divendres els treballs per retirar els cinc nius que les cigonyes estan construint a la façana de la Catedral Nova de Lleida per “l’elevat risc que suposen per a les persones”. Segons explica la Generalitat, primer s'alliberarà la part alta dels cinc contraforts del costat de ponent per tal de donar alternatives a les aus per reubicar el niu en una zona més segura.

Els sistemes instal·lats el mes de febrer no han impedit que les cigonyes hagin iniciat la construcció de nius en diversos indrets de l'edifici i els tècnics han confirmat que cinc d'ells es troben en posicions inadequades. Atès que s'acosta el moment de la posta, s'ha pres la decisió de donar una alternativa d'urgència als animals retirant les xarxes de la part alta dels cinc contraforts menys exposats i instal·lant branques que puguin incentivar el seu ús per part de les cigonyes.

Allà on es retirin els nius, es col·locaran elements dissuasius per a les cigonyes, de plàstic o similar, per impedir nous intents i redirigir els animals cap als llocs adequats.

Pel que fa al primer dels contraforts de ponent, on les cigonyes han fet el niu sobre la xarxa i que amenaça de caure, Territori retirarà “de la manera més ràpida i curosa possible” la part superior de la xarxa del contrafort per tal d'estabilitzar el niu. Aquest es mantindrà, per tant, en la ubicació actual.

També es mantindran els tres nius que les cigonyes han construït a les parts més interiors de la coberta de la Catedral Nova de Lleida, atès que no representen cap perill per a les persones.

Aquestes mesures d'urgència van ser acordades en la reunió mantinguda el passat dia 7 per representants del Departament de Territori i Sostenibilitat, el Departament de Cultura, l'Ajuntament de Lleida, el Capítol de la Catedral i les entitats IPCENA i SEO-Birdlife.

tracking