SEGRE

PESCA FURTIVA

Detinguts dos veïns de Lleida a Alcarràs per pescar il·legalment a la conca del riu Segre

Van capturar prop de 1.000 quilograms de carpes i silurs amb xarxes i descàrregues elèctriques

Detinguts dos veïns de Lleida a Alcarràs per pescar il·legalment a la conca del riu Segre

Detinguts dos veïns de Lleida a Alcarràs per pescar il·legalment a la conca del riu SegreMossos D\'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la Policia Local d'Alcarràs, van detenir dilluns passat dos homes, de 31 i 35 anys, de nacionalitat romanesa i veïns de Lleida, com a presumptes autors d'un delicte contra la flora i la fauna. La investigació, segons ha informat la policia autonòmica aquest matí en un comunicat, es va iniciar la matinada del 7 de març durant un patrullatge preventiu de la Policia Local d'Alcarràs per un polígon de la població. El agents van observar una furgoneta aturada que, en adonar-se de la presència policial, va intentar fugir. Després d’un breu seguiment, van aconseguir aturar-la quan s'incorporava a la carretera N-IIa i van identificar els dos ocupants. A l'interior del vehicle van localitzar cinc sacs grans carregats de xarxes i peixos, una barca inflable amb els seus rems i dos vestits de pesca impermeables.

Davant el fet que es podrien trobar davant un possible delicte, a banda d'infracció de la Llei de pesca, van identificar les dues persones i van comissar tota la càrrega per estudiar el seu contingut, la quantitat de peixos capturats, la possible presència d'espècies protegides i les eines emprades per pescar-los. L'endemà van comunicar els fets a la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Ponent, qui es va fer càrrec de revisar el material intervingut.

Es va comprovar que havien utilitzat cinc xarxes de 20x5 metres amb un llum de 8x8 centímetres. En aquestes havien quedat atrapades 103 carpes (Cyprinus carpio) d'uns 50 centímetres de llargada mitjana i 2 silurs (Silurus glanis) d'uns 75 centímetres, sumant un total de 500 quilograms de peix.

Només dos dies després, la matinada del 9 de març, la Policia Local d'Alcarràs va interceptar novament una altra furgoneta, ocupada per cinc homes i carregada d'estris de pesca i peixos. En aquest cas va ser aturada al camí del Riu i dins el vehicle duien dues barques de pesca desinflades, dos salabres grans, dos ganxos metàl·lics, dues bateries amb 8 metres de cablejat elèctric i dos sacs plens de peixos. En aquest cas els haurien pescat amb el mètode il·legal de la pesca elèctrica. Entre les persones identificades, tots veïns de Lleida d'edats compreses entre els 27 i 55 anys d'edat i nacionalitat romanesa, hi havia novament els dos identificats anteriorment.

Novament l'URMA va inspeccionar la càrrega i va comprovar que duien 25 carpes de 75 centímetres de llargada i 14 silurs de 150 centímetres, sumant un total de 400 quilograms. Van constatar que el material elèctric permetria realitzar descàrregues elèctriques en l'entorn aquàtic per atordir els peixos i capturar-los fàcilment amb els salabres i els ganxos.

Per això, el passat dilluns els mossos van detenir les dues persones que van coincidir en les dues actuacions, dos veïns de Lleida de 31 i 35 anys d'edat, i van denunciar la resta, com a presumptes autors d'un delicte contra la flora i la fauna. La normativa actual de pesca en aigües continentals prohibeix l'ús de procediments massius o no selectius per a la captura d'animals, en concret les xarxes o la pesca elèctrica, limitant el seu ús al control poblacional o ús científic amb la corresponent autorització.

S’investiga el destí final dels peixos i si pot haver-hi un comerç lucratiu amb els animals. Els dos detinguts van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.

tracking