SEGRE

FAUNA CONSERVACIÓ

Recol·loquen 5 nius de cigonyes a la Catedral i instal·len mussols espantaocells a la façana

Els van resituar als contraforts i n’hi ha un total de nou a la coberta || Es tracta d’una mesura urgent acordada pel departament de Territori, el capítol, l’ajuntament i els ecologistes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Operaris del departament de Territori van retirar ahir cinc nius de cigonyes que estaven situats a les cúpules i la façana de la Catedral que dóna a l’Eix per resituar-los als contraforts del temple. Es tracta d’una mesura urgent que van acordar totes les parts implicades en el conflicte per les cigonyes (el departament de Territori, Cultura, el capítol, la Paeria i les entitats ecologistes Ipcena i SEO/Birdlife), després que es comprometessin a trobar una solució de consens el 7 de març passat. “El motiu de la retirada és perquè suposaven un perill per als ciutadans, ja que podien caure restes a la via pública i, per evitar que tornin a nidificar en aquesta zona del temple, s’han instal·lat uns elements dissuasius”, va dir el portaveu del capítol, Víctor Espinosa. Aquests elements dissuasius són cinc mussols de plàstic que els operaris que van retirar els nius van instal·lar al seu lloc, ja que al ser aus depredadores foragitaran les cigonyes. “És una solució a mitjà termini, però que permet tenir una colònia controlada de cigonyes i permetrà restaurar les zones danyades de la Catedral.”

“Aquesta mesura estarà vigent fins que acabi l’etapa de nidificació, que dura fins al mes d’agost”, va destacar Espinosa, que també va recalcar que el capítol retirarà la setmana que ve la querella que va presentar contra Territori per obligar-lo a canviar les xarxes anticigonyes. A banda d’aquests cinc nius retirats, a la Catedral n’hi ha quatre més que no es van tocar perquè no suposaven cap perill ni per a l’edifici ni per a la ciutadania. “Aquest acord demostra que es poden mantenir els dos patrimonis, l’arquitectònic i el biològic, i valorem molt positivament que hàgim pogut arribar a un acord amb tots”, va dir el portaveu d’Ipcena, Joan Vázquez.

El capítol va informar que la setmana que ve retirarà la querella que va presentar contra Territori

Es calcula que el pla de Lleida acull prop del 80 per cent de la població de cigonyes que viu a Catalunya. Paral·lelament, la comissió d’Urbanisme de la Paeria va aprovar de manera unànime la proposta d’Esquerra Republicana d’elaborar un pla estratègic per instal·lar suports per a nius de cigonya en diversos punts de la ciutat.

Un dels cinc mussols col·locats a les cúpules de la Catedral.

Un dels cinc mussols col·locats a les cúpules de la Catedral.LLEONARD DELSHAMS

Un dels cinc mussols col·locats a les cúpules de la Catedral.

Un dels cinc mussols col·locats a les cúpules de la Catedral.LLEONARD DELSHAMS

tracking