SEGRE

TRIBUNALS BALANÇ

Totes les sentències per clàusules terra del 2017, favorables al client

El jutjat especialitzat de Lleida va dictar 76 resolucions entre el juny i el desembre

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret de la ciutat de Lleida.

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret de la ciutat de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Totes les sentències dictades l’any passat pel jutjat especialitzat en clàusules terra van ser favorables al client. Segons les dades publicades ahir pel Consell General del Poder Judicial, des que van entrar en vigor l’1 de juny aquest tipus de tribunals (que en el cas de Lleida recau en el Jutjat de Primera Instància número 6), en només sis mesos es van dictar setanta-sis sentències sobre clàusules terra a Ponent, totes donant la raó al client, que havia demandat l’entitat bancària per reclamar la nul·litat d’aquest producte per abusiu. Les dades mostren que el tribunal va acumular un important càrrec de treball la recta final de l’any, amb vint sentències al mes. Entre el juliol i el setembre de l’any passat, el jutjat especialitzat de Lleida va dictar catorze sentències, totes estimades a favor del client. Així mateix, l’òrgan de govern dels jutges ressalta que només en tres mesos, entre l’octubre i el desembre del 2017, el Jutjat de Primera Instància 6 de Lleida va dictar seixanta-dos sentències més per clàusules sòl, i en totes donava la raó al client.

Malgrat l’elevat nombre de sentències sobre clàusules terra, els advocats ja van alertar a començaments d’aquest any del col·lapse als diferents tribunals especialitzats en aquest tipus de productes financers. En el cas de Lleida, aquest jutjat va ingressar un total de 660 denúncies en tan sols sis mesos, des que va entrar en vigor l’1 de juny del 2017 fins a finals del mateix període. Això significa que, de mitjana, rep més de quatre denúncies d’aquest tipus al dia.

Assumptes per clàusulesterra ingressades al jutjat de Lleida entre l’1 de juny i el mes de desembre

Lleida és una de les vint-i-dos províncies espanyoles en les quals els jutjats especialitzats en clàusules terra estimen el cent per cent de les demandes presentades pels clients, cosa que obliga els bancs a retornar les quantitats cobrades indegudament després de la firma del contracte hipotecari al considerar abusiva la clàusula.

Al conjunt d’Espanya, el total d’assumptes ingressats en aquests òrgans judicials el segon semestre del 2017 va ser de 138.156, als quals s’ha de sumar els gairebé 16.000 rebuts entre l’1 i el 30 de juny.

tracking