SEGRE

EDUCACIÓ ESCOLAR

Batxillers que són professors

Alumnes del Batxillerat Internacional de l’institut Josep Lladonosa fan reforços d’anglès a estudiants de l’Escola Riu Segre i Pardinyes || Com a projecte dins d’una assignatura dedicada a ajuts a la comunitat, sense valoració acadèmica, i que només imparteix aquest tipus d’estudis

Enric, Anna, Carlota i Àlex en una classe de sisè de Primària del col·legi Riu Segre.

Enric, Anna, Carlota i Àlex en una classe de sisè de Primària del col·legi Riu Segre.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest projecte, iniciat ja fa tres anys, s’emmarca dins de l’assignatura de Creativitat, Activitat i Servei (CAS), que només imparteixen els estudiants del Batxillerat Internacional i a Lleida només es dóna al Josep Lladonosa. Entre el primer i segon curs, els alumnes han de participar almenys en un projecte de servei a la comunitat. El CAS està dissenyat per reforçar i ampliar l’aprenentatge personal i interpersonal a través de l’experiència.

Cada estudiant es vincula amb un projecte que hagi buscat per si mateix o, com en aquest cas, han estat les escoles del Riu Segre i Pardinyes les que els han anat a buscar per fer reforços d’anglès.

També van a la Fundació Catalunya La Pedrera, on ajuden els nens amb els deures

En el cas de l’escola Pardinyes, un dels estudiants del Josep Lladonosa hi va dos hores a la setmana per ajudar el professor d’anglès a la classe de sisè de Primària. Normalment, el docent divideix l’aula en grups i l’alumne fa diferents pràctiques o jocs dinàmics amb els petits.

Al col·legi Riu Segre, hi van dos estudiants, també dos hores a la setmana, i treballen en una aula separada amb els nens de sisè de Primària que tenen un nivell més baix d’anglès i els ajuden amb la matèria que imparteixin a classe. Finalment, els tres professors restants van una vegada per setmana a la Fundació Catalunya La Pedrera, situada darrere de la subdelegació del Govern, i ajuden nens amb risc d’exclusió social, no només a fer els deures d’anglès, sinó també amb altres matèries en què tenen dificultats.

Els sis que participen en aquest projecte –Carlota N., Anna S., Àlex G., Enric C., Marta C. i Anna M.– coincideixen en la “satisfacció” que els produeix veure que els nens aprenen i van millorant a mesura que avança el curs. “Això és el que ens motiva”, van recalcar i fins i tot algun s’ha adonat que li agrada treballar amb nens.

Una vegada finalitzin les classes d’anglès, hauran d’elaborar una memòria de l’experiència i del que han après (vegeu el desglossament). El projecte no té una valoració acadèmica dins del currículum, però és una experiència personal de la qual cap d’ells es penedeix.

Amb aquestes experiències, s’ha d’assolir set resultatsMitjançant les experiències del CAS, incloses les reflexions, s’espera que els alumnes aconsegueixin set resultats: identificar-se els punts forts i les àrees en les quals es necessita millorar, afrontar desafiaments i desenvolupar noves habilitats, planificar una experiència de CAS, comprometre’s i mostrar-hi perseverança, treballar en equip, comprometre’s amb qüestions d’importància global i reconèixer i considerar l’aspecte ètic de les decisions i les accions.

Enric, Anna, Carlota i Àlex en una classe de sisè de Primària del col·legi Riu Segre.

Enric, Anna, Carlota i Àlex en una classe de sisè de Primària del col·legi Riu Segre.AMADO FORROLLA

tracking