SEGRE

ENTITATS ASSEMBLEA

Les associacions de veïns col·laboraran per detectar casos de pobresa o exclusió social

La Federació de Veïns de Lleida estudia participar en el projecte amb la Paeria i els principals bancs

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació de Veïns de Lleida (FAVLL) estudiarà implementar un projecte social de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc) per detectar casos d’exclusió social a través de les associacions veïnals gràcies a la seua proximitat a la realitat de les persones.

Aquesta iniciativa forma part del pla de treball de la Confavc 2018, que ahir va celebrar l’assemblea anual al centre cívic de Balàfia on van participar vint-i-una federacions catalanes. El projecte ja es porta a terme en poblacions de Barcelona i Tarragona.

La idea consisteix a crear una taula de treball amb la Paeria, que ja s’ha interessat pel projecte, els bancs i les assemblees de veïns per ajudar la gent més vulnerable. Segons va explicar el president de la Confavc, Jordi Giró, els veïns buscarien “porta a porta” casos d’exclusió social o pobresa energètica. Llavors, un veí s’encarregaria personalment d’ajudar l’altre aconsellant-lo en com pot reduir la factura de llum o d’aigua o, si fa falta, pactar amb els bancs lloguers socials. El president de la FAVLL, Toni Baró, va explicar que faran tot el possible per portar a terme aquest projecte titulat A-porta.

A més, la Federació va demanar introduir al pla de treball una línia estratègica perquè el transport urbà arribi a l’Horta de Lleida. Una iniciativa a la qual moltes federacions van donar suport ja que hi ha zones rurals a Catalunya sense transport.

L’assemblea va comptar amb la participació d’un centenar de persones i la va inaugurar Àngel Ros.

L’assemblea va comptar amb la participació d’un centenar de persones i la va inaugurar Àngel Ros.ÍTMAR FABREGAT

tracking