SEGRE

Denuncien una neteja insuficient d'escoles de Lleida ciutat i la Paeria ho nega

Crida per Lleida i CGT proposen municipalitzar el servei

El regidor de la Crida Frances Gabarrell i la

La majoria d'escoles de la ciutat de Lleida denuncien una neteja insuficientItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Crida per Lleida-CUP i la CGT proposen municipalitzar el servei de neteja a les escoles de la ciutat davant les deficiències que denuncien els mateixos centres educatius. En una enquesta, les escoles han manifestat la seva insatisfacció per la reducció d'hores dels treballadors i la conseqüent sobrecàrrega de feina que repercuteix negativament en el resultat del servei.

De fet, de la trentena de centres, 25 han respost a l’enquesta impulsada per la Crida i CGT denunciant deficiències en l’empresa concessionària, Clanser.

Segons Anna Campanera, responsable de la secció d’ensenyament de la CGT, les queixes pel servei es van fer arribar a la regidoria d'Educació de la Paeria que, segons expliquen, treballa en posar-hi solució. En aquest sentit, tant la CGT com la Crida per Lleida-CUP creuen que la solució passa per tornar el servei a mans públiques, com anys endarrere, o col·lectivitzar-lo.

La primera tinent d'alcalde, Montse Mínguez, ha replicat afirmant que ja fa un temps que s'han aplicat mesures "correctores" per millorar alguns aspectes de la neteja i ha desmentit que hi hagi greus deficiències. En aquest sentit, ha manifestat de forma contundent que "no hi ha cap risc per la salut dels nens i treballem per augmentar les hores de neteja als centres en els que s'han detectat carències"

tracking