SEGRE

Baixen els delictes a la ciutat de Lleida però pugen els accidents amb ferits i els atropellaments

La reunió de la Junta Local de Seguretat de Lleida

Baixen els delictes a la ciutat de Lleida però pugen els accidents amb ferits i els atropellamentsItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de delictes a la ciutat de Lleida es va reduir en un 2,4% durant l'any 2017, segons el balanç fet públic aquest dimarts a la Junta de Seguretat local. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que aquesta reducció de delictes afecta alguns dels que generen més alarma social, com els robatoris amb força, que es redueixen un 11,9% el 2017 respecte al 2016 (van passar de 1.795 a 1.582). També es redueixen un 19% els delictes de violència domèstica i de gènere, que passen de 257 a 206, mentre que les infraccions administratives han baixat un 8,5%.

Al contrari, augmenten els robatoris a domicilis, que continuen amb la tendència d'increment que han experimentat els últims anys, i passen de 223 el 2016 a 242 el passat any.

Pel que fa al trànsit, el nombre d'accidents ha augmentat un 5,5% i els accidents amb ferits han crescut un 22%, tot i que la majoria han sigut lleus. Els atropellaments també s'han incrementat un 16%, però també sense que s'hagin de lamentar víctimes mortals. L'alcalde ha remarcat que els accidents amb ferits havien baixat força en els darrers anys, especialment després de la introducció dels mecanismes de control de la velocitat, com són els radars i els semàfors vermells, amb els quals es seguirà treballant, ja que la velocitat és un factor clau per frenar la lesivitat.

tracking