SEGRE

El Comú de Lleida presenta 30 propostes de modificació al POUM

La roda de premsa del Comú de Lleida

El Comú de Lleida presenta 30 propostes de modificació al POUM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comú de Lleida ha presentat 30 propostes de modificació a la revisió del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en considerar que el document presenta "greus deficiències en aspectes claus per estructurar una ciutat i un municipi que avanci en qualitat de vida i millora de l'ús de l’espai urbà i rural".

Entre les modificacions hi ha l'augment de fins al 50% la previsió de Pisos de Protecció oficial. Segons el Comú, la proposta de l’equip de govern de la Paeria no compleix les demandes de la memòria social (d'entre el 40 i el 50%) i en molts casos les previsions són del mínim legal.

El Comú també proposa que les noves promocions puguin cedir el 8% dels habitatges construïts en cada sector al parc d’habitatges de titularitat pública a canvi d’un augment d’aprofitament i l'obligatorietat d’instal·lacions de sistemes d’energia solar en els nous edificis.

Pel que fa a la mobilitat, el Comú aposta per augmentar els aparcaments subterranis privats per tal d'eliminar progressivament aparcament en superfície i peatonalitzar carrers

La proposta dels comuns també inclou definir la urbanització de nous vials introduint la construcció de carrils bici segregats i arbrat i definir amplades mínimes de voreres i carrers.

D'altra banda, el Comú demana definir normativament la tipologia i enjardinament i arbrat dels espais verds de la ciutat i no comptabilitzar els verds lineals i rotondes com a part de la reserva obligatòria d’espais verds als nous sectors; desdoblar la sortida a Osca i redefinir l’ampliació del Camí de la Mariola com eix viari principal, i eliminar "l’amnistia a les urbanitzacions il·legals" a l'Horta de Lleida. 

tracking