SEGRE

URBANISME MOBILITAT

Trasplantaran dos grans arbres perquè Príncep de Viana tingui dos carrils per sentit

Els de l’illot de Ramon Berenguer IV més propers a l’estació, en una actuació que costarà més de 58.000 euros || Els vehicles podran continuar recte cap al pont, en comptes de fer el tomb a la zona enjardinada

Els dos arbres de la dreta seran trasplantats per poder alinear la calçada de Príncep de Viana i establir dos carrils per sentit.

Els dos arbres de la dreta seran trasplantats per poder alinear la calçada de Príncep de Viana i establir dos carrils per sentit.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El carrer Príncep de Viana tindrà dos carrils per sentit (actualment té tres carrils de pujada i un de baixada) i per poder donar continuïtat al vial cap al pont del mateix nom serà necessari trasplantar dos dels deu grans castanyers d’Índia de la rotonda de la plaça Ramon Berenguer IV. En concret, els dos més pròxims a l’estació de trens, que seran recol·locats a l’altre extrem de l’illa, que serà ampliada cap a la rambla Ferran precisament per poder acollir-los. Amb aquest canvi, els vehicles que vinguin de Príncep de Viana i vulguin seguir cap al pont ja no hauran d’envoltar l’illot enjardinat sinó que podran continuar recte. Actualment han de fer la rotonda al no tenir continuïtat el carril de baixada a causa de la presència de l’illot.

Aquestes obres formen part dels treballs previs a la remodelació de les rambles Ferran i Francesc Macià, que en principi està previst de prolongar fins a la plaça Ramon Berenguer IV de manera que tingui connexió per a la gent que va a peu amb l’estació de Renfe mitjançant un pas de vianants amb semàfor a Príncep de Viana, tal com va avançar aquest diari. En aquest sentit, un informe d’aquest mateix mes del servei municipal d’obres públiques determina que per alinear la calçada de Príncep de Viana i establir dos carrils per sentit serà necessari també modificar la senyalització horitzontal i vertical, així com la regulació semafòrica, implantant nous semàfors que permetin aquesta nova circulació.

L’illot serà ampliat cap a la rambla Ferran per poder resituar els dos castanyers d’Índia

La Paeria ha aprovat encarregar a una empresa especialitzada el trasplantament dels dos grans arbres de l’illot de Ramon Berenguer IV afectats per l’alineació de la calçada de Príncep de Viana, que tenen valor patrimonial i un perímetre de tronc d’uns 175 centímetres. El pressupost d’aquesta operació és de 58.270 euros, IVA inclòs, i l’ajuntament ja n’ha autoritzat la despesa a càrrec dels comptes d’aquest any. Així mateix, un informe de l’àrea de Parcs i Jardins indica que el trasplantament s’haurà d’executar amb una quantitat de terra i arrels suficient per assegurar la supervivència dels arbres.

L’alcalde ja va anunciar el mes de gener passat que durant l’exercici present està previst abordar la urbanització de dotze places, entre les quals la de Ramon Berenguer IV, davant l’estació de trens. En el seu xat, va apuntar també el canvi en els carrils de circulació de Príncep de Viana i va assegurar que d’aquesta manera la zona “guanyarà sensiblement tant per al comerç com per als veïns”.

tracking