SEGRE

SERVEIS QUEIXES

El síndic investiga l'agressió del guàrdia urbà a un jove

Ribó denuncia que l’article 155 “ha frenat l’administració”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, va assenyalar ahir a Lleida que està investigant l’agressió d’un agent de la Guàrdia Urbana a un jove en un bar de la ciutat, ocorreguda a començaments d’aquest mes. “Vam veure les imatges, hem obert una investigació d’ofici i estem preparant una resposta amb tota la informació que estem recopilant”, va dir ahir Ribó a l’IEI, on va repassar l’informe anual que va presentar al Parlament. Tal com va publicar aquest diari, l’urbà va arribar a llançar una cadira contra el jove quan aquest estava a terra, encara que la Paeria va remarcar que l’agent i el seu company van ser prèviament agredits. Ribó també es va referir al cas del bibliotecari del Gili i Gaya que va enviar fotos pornogràfiques a menors, recalcant que cal més implicació per part de l’administració i dels centres per detectar aquest tipus de casos.

Ribó també va criticar que l’aplicació del 155 ha paralitzat la tasca de l’administració i la resposta que aquesta pot donar a les queixes de la ciutadania, posant com a exemple el cas dels agents rurals assassinats a Aspa l’any passat. “Fan falta lleis que puguin abordar aquests problemes i dotar els agents de formació i eines per desenvolupar-se en aquestes situacions, però el 155 ho ha paralitzat tot, té un efecte pervers”, va destacar el síndic.

Respecte al balanç del 2017, Ribó va dir que les principals queixes de la ciutadania són de matèria social, que arriben al 30 per cent, seguides de les d’urbanisme, el consum i els serveis bàsics i les reclamacions a l’administració. Així mateix, va destacar que només el 0,3% de les queixes eren de temes de llengua “i d’adoctrinament” i que les agressions en drets fonamentals com la llibertat d’expressió i de manifestació també havien pujat, per afegir que aquest “és un problema que afecta tot Espanya i alguns casos incompleixen la llei europea”, va subratllar.

Ribó, a la dreta, amb el professor de la UdL Miquel Pueyo.

Ribó, a la dreta, amb el professor de la UdL Miquel Pueyo.LLEONARD DELSHAMS

tracking