SEGRE

TRÀNSIT SANCIONS

Els radars començaran a multar a 60 km/h a partir del 10 d'abril

També funcionaran quatre dels nou alhora, un més que ara || La Paeria farà una campanya informativa prèvia durant dos setmanes perquè tots els conductors coneguin aquests canvis

Imatge d’un dels radars fixos de la ciutat, ahir al matí.

Imatge d’un dels radars fixos de la ciutat, ahir al matí.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria i l’empresa concessionària ja tenen a punt el dispositiu per començar a aplicar el 10 d’abril la reducció de la velocitat a partir de la qual multen els radars fixos instal·lats a la ciutat, que serà de 60 quilòmetres per hora, en lloc dels 65 per hora. Segons ha pogut saber aquest diari, aquesta és la data finalment fixada per aplicar aquest canvi, decidit el mes de setembre passat arran d’un informe de l’intendent de la Guàrdia Urbana. Tal com va anunciar en el seu dia l’alcalde, Àngel Ros, l’ajuntament durà a terme una campanya informativa prèvia durant dos setmanes perquè tots els conductors coneguin per endavant l’aplicació d’aquesta mesura.

Aquesta no serà l’única modificació que entrarà en vigor, ja que també està previst que els radars en servei simultàniament passaran a ser quatre en lloc dels tres actuals. A tota la ciutat hi ha un total de nou radars fixos, dels quals fins ara funcionaven un terç, mentre estaven inactius els altres sis.

La Urbana va recomanar aquest canvi al setembre, però l’aplicació s’ha demorat diversos mesos

L’informe del cap de la Policia Local que ha motivat aquesta decisió destacava que els accidents greus a les vies urbanes han disminuït sensiblement des que van començar a funcionar els radars, l’agost del 2014. No obstant, també reflectia que durant l’any passat hi va haver un augment dels petits sinistres amb ferits lleus i alhora constatava que els que només provoquen danys materials no han deixat de créixer en els últims exercicis. A banda de per revertir aquesta tendència, l’intendent de la Urbana va proposar rebaixar la velocitat a partir de la qual multen els radars a 60 quilòmetres per hora per aproximar-se a una disposició dictada per la Direcció General de Trànsit el febrer del 2015, que fixa els marges de tolerància per als radars de la seua titularitat. Aquest marge, denominat “tolerància 7”, estableix que quan la velocitat màxima en una via sigui de 50 quilòmetres per hora seran sancionats els vehicles que circulin a 58 per hora o més. La DGT va promulgar aquesta resolució per posar fi a la tradicional controvèrsia sobre aquest marge de tolerància.

Inicialment, la Paeria va anunciar que la seua intenció era que la reducció de la velocitat a què multen els radars entraria en vigor a finals de desembre o principis de gener, però les converses amb la concessionària i l’adaptació del sistema necessari per a això ha fet que s’hagi ajornat fins al mes d’abril.

Cronologia

  • Estrena.  Agost del 2014: Els radars fixos de la ciutat van entrar en funcionament aquell mes. N’hi ha nou, encara que només tres funcionen simultàniament. Mesos abans, havien entrat en servei els semàfors amb càmera. Tots aquests dispositius formen part d’una concessió a l’UTE Sice-Arnó. 
  • Discrepàncies. Octubre del 2016: Aquell mes va transcendir que la  oncessionària havia presentat un recurs contenciós administratiu en disconformitat amb el fet que la Paeria va fixar en 65 quilòmetres per hora la velocitat a què multen els radars.  L’UTE defensa que ha de ser a 50 per hora més el marge de tolerància legal. Hi ha més de 200.000 multes en disputa. 
  • Informe. Setembre del 2017: La Guàrdia Urbana proposa rebaixar el límit a 60 per hora amb l’objectiu de reduir encara més la sinistralitat, especialment els petits xocs. 
  • Canvi i un altre radar. Abril del 2018: El proper dia 10 és previst que els radars comencin a multar els que vagin a 60 o més quilòmetres per hora. A més, funcionaran quatre radars alhora en lloc de tres.  
tracking