SEGRE

SUCCESSOS OPERATIU POLICIAL

Operació contra la immigració il·legal amb un detingut a Lleida

Un ciutadà de Ghana de 58 anys localitzat ahir en un pis de Prat de la Riba || Mossos i Policia Nacional arresten setze persones a Vic i més de vint a Madrid

L’arrest va tenir lloc ahir al matí a Prat de la Riba.

L’arrest va tenir lloc ahir al matí a Prat de la Riba.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un operatiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional contra un grup organitzat acusat d’afavorir la immigració il·legal es va saldar ahir amb setze detinguts a Vic i un a Lleida, a part d’una altra vintena a Madrid. Segons van informar fonts policials a aquest diari, l’arrest a la capital del Segrià es va efectuar al matí després que agents dels Mossos fessin una entrada i escorcoll en un domicili situat al carrer Prat de la Riba, procedint a la detenció d’un home de 58 anys i originari de Ghana acusat d’un delicte de falsificació documental. L’actuació de la policia catalana en aquest arrest va comptar amb el suport d’agents de la unitat contra xarxes d’immigració i falsedats documentals, coneguda com a UCRIF.

L’operatiu policial es va iniciar a dos quarts de vuit del matí i es van efectuar registres en habitatges a Lleida, Vic i Madrid. A la capital de la comarca d’Osona, els Mossos van arrestar una desena de persones relacionades amb aquest grup organitzat.

Els detinguts estan acusats d’afavorir la immigració il·legal, estafa i usurpació de l’estat civil

De forma simultània i durant tot el matí, agents de la Policia Nacional van arrestar més d’una vintena de persones a Madrid. Les mateixes fonts policials van assenyalar que les actuacions es van dur a terme sota mandat judicial i que l’operació continua oberta, de manera que no es descarten més arrestos i escorcolls.

Els investigadors acusen el grup organitzat, originari majoritàriament de Ghana i de Gàmbia, de falsificar papers i cometre altres delictes associacions per afavorir la immigració il·legal com són la usurpació d’estat civil, estafa i cobrament de manera fraudulenta de subsidis. Tant els Mossos com la Policia Nacional van iniciar les investigacions contra aquesta xarxa per separat i, mentre avançaven en les indagacions, van acabar coincidint. Per aquesta raó van decidir establir un grup de treball conjunt que va culminar amb l’operatiu dut a terme ahir en diversos punts de Catalunya i Madrid.

Un arrest l’estiu passat per falsificar papers per a estrangers

Un altre veí de Lleida va ser arrestat l’estiu passat en un operatiu de la Policia Nacional contra la immigració il·legal. En aquella ocasió, l’operació es va saldar amb 148 detinguts a diverses províncies espanyoles contra una xarxa que proporcionava documentació falsa a estrangers perquè regularitzen la seua situació a Espanya i podrien fer altes fraudulentes a la Seguretat Social.

L’organització elaborava contractes de treball i nòmines que simulaven l’obtenció d’ingressos, així com certificats d’empadronament i informes municipals d’habitabilitat d’habitatges.

En els últims sis anys, el Govern central ha expulsat prop de 270 immigrants que vivien a Lleida al no tenir regularitzada la situació de residència o haver estat condemnats amb l’expulsió.

tracking