SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

Última Mona a l'actual àrea de pícnic de les Basses, que serà resituada i millorada

La Paeria licitarà a l’abril per 150.000 euros l’adequació d’un altre espai destinat a aquesta finalitat vora la zona esportiva || Abans de l’estiu espera treure a concurs la concessió del càmping i el restaurant

287698_1.jpg

287698_1.jpgÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els lleidatans que escullin les Basses per al dia de la Mona podran celebrar-la per última vegada a l’actual àrea de pícnic i barbacoes, ja que la Paeria preveu resituar-la ben aviat a prop de la zona esportiva. L’espai forma part del recinte destinat al futur càmping, de manera que habilitarà una nova àrea de pícnic de 900 metres quadrats amb millors condicions que l’actual, que està molt deteriorada.

De fet, cada any l’ajuntament la condiciona per al dilluns de Pasqua i ahir diversos operaris l’estaven netejant i pintant i també reposaven aixetes.

Primeres actuacions del pla de remodelació del parc, que inclou enjardinar l’entrada

L’alcalde, Àngel Ros, va afirmar que a finals d’abril licitaran la reubicació, en la qual serà la primera actuació de remodelació de les Basses, en el marc del pla especial urbanístic del parc presentat el setembre de l’any passat.

El projecte compta amb un pressupost de 150.000 euros i inclou la instal·lació de nou mobiliari (taules de pícnic, barbacoes, safarejos) i d’una zona de recollida de residus, així com una anàlisi de l’estat dels arbres i la plantació de nous. Ros va indicar que les obres es prolongaran durant dos o tres mesos, encara que els arbres seran plantats a la tardor.

A més, s’aprofitarà aquesta actuació per enjardinar l’entrada del parc i renovar la tanca que el separa de la carretera. Així mateix, les barbacoes i taules de l’emplaçament actual seran enderrocades i s’habilitaran nous camins amb paviment tou, pel qual no es permetrà la circulació de vehicles.

Impuls important

L’alcalde va anunciar també que estan elaborant el plec de condicions per treure a concurs abans de l’estiu la concessió de l’explotació del terreny que acollirà un càmping i un restaurant. “Aquest any es donarà un impuls molt important a les Basses”, va subratllar Ros, i va destacar que “la immensa majoria del parc serà espai públic i la resta, el càmping i la restauració, seran espais de propietat pública però explotada en règim de concessió per una empresa que es farà càrrec de les obres”.

Aquest mateix mes, la comissió territorial d’Urbanisme va avalar iniciar els tràmits per habilitar el càmping, amb la condició que la Paeria aporti a l’expedient d’aquesta instal·lació també el pla d’ordenació de tot el parc.

L’ajuntament va optar per abordar aquesta actuació després de quedar avortat el projecte de crear un parc temàtic dels Barrufets a les Basses.

287698_2.jpg

287698_2.jpgÒSCAR MIRÓN

tracking