SEGRE

ENSENYAMENT CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL

Només un 26% d'alumnes estrangers va a la privada

A la capital, entre Infantil, Primària i ESO || La comissió antisegregació anuncia un manual de bones pràctiques

Rosa Salmeron es va estrenar al consell com a edil d’Educació.

Rosa Salmeron es va estrenar al consell com a edil d’Educació.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres educatius de la capital tenen un 12 per cent d’alumnes d’origen estranger a les etapes d’educació obligatòria (Infantil, Primària i ESO), dels quals un 26 per cent van a la concertada i un 73% van a la pública, segons una radiografia efectuada per la comissió del consell escolar municipal encarregada de lluitar contra la segregació escolar. Aquestes dades es van fer públiques durant la reunió del consell d’ahir, en la qual es va estrenar l’edil no adscrita Rosa Mari Salmeron com a regidora d’Educació. El diagnòstic revela també que als primers cursos, com P-3, el percentatge total s’eleva al 20 per cent i constata també que tan sols un 25 per cent dels centres públics escolaritzen menys d’un 5 per cent d’estudiants estrangers, mentre que a la concertada són un 53 per cent.

Amb l’objectiu de fomentar la “coresponsabilitat” de les dos xarxes educatives, la comissió antisegregació prepara un document de bones pràctiques per a la transparència i qualitat de l’acollida de l’alumnat, que volen fer arribar a centres i famílies. D’altra banda, en el consell es va informar que el curs vinent es mantindran els mateixos grups de P-3 que en l’actual.

Es tracta de la primera fase de les obres, que tenen un període d’execució d’onze mesos, i la UdL licitarà la segona i última aquest any, que inclou la distribució interior. El vicerector de Campus, Jesús Avilla, va indicar que esperen estrenar l’edifici l’any que ve.

La UdL adjudica les obres del segon aulari de Cappont ? La Universitat de Lleida ha adjudicat la construcció del segon edifici polivalent del campus de Cappont a la unió temporal d’empreses formada per Acsa Obras e Infraestructuras i J.A. Romero Polo per 1,82 milions, IVA inclòs. L’import de licitació era de 2,45 milions. L’immoble s’aixecarà al costat de l’edifici CREA d’investigació en l’àmbit de les energies, tindrà catorze aules amb diferents capacitats (de 15 a 130 alumnes) i acollirà serveis de formació no reglada.

tracking