SEGRE

PLATAFORMA REIVINDICACIÓ

Denuncien falta de pisos

La PAH alerta que hi ha 11 famílies a punt de ser desallotjades || Afirma que els ofereixen habitatges sense mobles ni serveis

Membres de la PAH, amb famílies a punt de ser desnonades.

Membres de la PAH, amb famílies a punt de ser desnonades.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La PAH de Lleida denuncia que la taula d’emergència, formada per la Paeria i la Generalitat, no té pisos d’emergència per a casos pendents de desnonaments i que quan els entreguen estan sense mobles i sense els subministraments donats d’alta.

El portaveu de la plataforma, Henry Mora, va explicar que actualment tenen pendents onze casos de famílies que seran desnonades les properes setmanes. Va dir que o bé no tenen pisos assignats, o bé seran desnonades abans que els hi entreguin.

Per exemple, dilluns vinent una dona i els seus dos fills seran desallotjats d’un habitatge. Tenen concedit un pis però encara no els l’han entregat i la plataforma sospita que és “perquè no està disponible”. Tot i així, els serveis socials li han garantit que mentrestant seran allotjats en un hotel. A més, Mora va denunciar que la taula d’emergència feia tres mesos que no es reunia “quan legalment ha de fer-ho una vegada al mes”.

Al no haver-ho fet fins fa poc, se’ls acumulen els casos. Considera que no hi ha taula d’emergència perquè no hi ha prou habitatges buits disponibles. A més, la plataforma diu que algun empleat dels serveis socials anima algunes famílies a okupar pisos i que també s’aprofiten dels immigrants que no entenen l’idioma per tal de “poder treure’s casos de sobre”.

tracking