SEGRE

PLE ECONOMIA

Inici de la rescissió del contracte de la 'disco' de Gardeny amb els vots de PSC, Cs, Crida i PP

L’empresa va presentar ahir un document d’aval d’una entitat bancària de l’import del cànon del 2017 || El govern considera que no ha complert el seu compromís, després de donar-li gairebé un mes de marge

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La concessionària de la discoteca The Hill de Gardeny, Agora del Este, va fer arribar als grups polítics ahir a les deu del matí un document d’aval d’una entitat financera per l’import del cànon de la concessió de l’any passat 296.800 euros, però no va servir per frenar l’inici de l’expedient de rescissió del contracte. Crida i PP van canviar el seu vot al no haver complert el seu compromís l’empresa d’haver materialitzat ja el pagament i van donar suport al govern, mentre ERC va demanar tornar a ajornar-lo una setmana per no “posar en risc” el cobrament del cànon del 2017, igual que va opinar el Comú. La tinent d’alcalde Montse Mínguez va dir que, pel recàrrec, el deute global ascendeix a 1.000.728 euros des del 2015 (any que està en litigi per la demora de la Paeria al firmar la concessió) i que aviat tocarà pagar el cànon del 2018, que sumarà més deute. Va apuntar que, per això, “està justificada” la rescissió i va afegir que està en mans de l’empresa pagar i parar-la. El PDeCAT també dubta del cobrament si es rescindeix i es va abstenir, com ERC. Només el Comú va mantenir el seu vot en contra. Per això, l’inici de la rescissió es va aprovar amb els vots a favor del PSC, Cs, PP i Crida. Per la seua part, fonts de l’empresa van afirmar que l’ajuntament es va negar a materialitzar l’ingrés i van assenyalar que continuaran treballant per obrir la discoteca al maig.

D’altra banda, l’expedient de factures pendents del 2017 per un import de 780.000 € va ser aprovat amb el de PSC, Cs i PP. El PDeCAT es va abstenir, com l’edil no adscrita Rosa Maria Salmeron, i ERC, Crida i Comú van votar no per la “falta de previsió” del govern. Mínguez va afirmar que la Paeria va gestionar un total de 18.772 factures per 61 milions, pagades a una mitjana de 46 dies, va negar les acusacions d’il·legalitats de PDeCAT i ERC, i Comú veu la liquidació del pressupost “òptima i favorable per a l’ajuntament i els ciutadans”.

Els grups de l'opisició abandonen el ple

El final del ple es va precipitar ahir a la tarda. El debat de l’última moció va coincidir amb el moment en què el jutge Llarena va dictar presó incondicional per a Jordi Turull, Jordi Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa, notícia que va motivar que els edils del PDeCAT, ERC i Crida abandonessin la sala. Els del Comú van sortir després de la votació. L’alcalde va dir que seguirien amb l’ordre del dia, en el qual només quedaven precs i preguntes. Hores abans, no havien prosperat ni la moció del PSC per traslladar els presos a Catalunya ni la conjunta de PDeCAT, ERC, Crida i Comú per alliberar-los. Aquesta última va ser rebutjada gràcies al vot de qualitat de l’alcalde, Àngel Ros, al quedar la votació empatada. PSC, Cs i PP van votar-hi en contra i l’edil no adscrita es va abstenir, però faltaven dos regidors socialistes (Xavier Rodamilans no va assistir al ple per qüestió de salut i Fèlix Larrosa no era a la sala en aquell moment). A la moció del PSC, PP i Salmeron van votar en el punt que demana respectar la independència judicial i titlla d’excessives les mesures cautelars, però igualment no va tirar endavant. Durant les intervencions del PSC, Cs i PP, un grup de persones van esgrimir cartells de “llibertat presos” i van ser identificades per la Guàrdia Urbana.

També va prosperar la de l’entitat Azadí Lleida Plataforma en Solidaritat al poble kurd.

El ple es va quedar al final solament amb els edils del PSC, Cs, PP i la regidora no adscrita.

El ple es va quedar al final solament amb els edils del PSC, Cs, PP i la regidora no adscrita.LA CRIDA

El ple es va quedar al final solament amb els edils del PSC, Cs, PP i la regidora no adscrita.

El ple es va quedar al final solament amb els edils del PSC, Cs, PP i la regidora no adscrita.LA CRIDA

tracking