SEGRE

Campanya informativa de la Paeria per avisar que els radars multaran a partir de 60 km/h el 10 d'abril

Imatge d'un dels nou radars que hi ha a la ciutat.

Campanya informativa de la Paeria per avisar que els radars multaran a partir de 60 km/h el 10 d'abrilSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Lleida iniciarà demà una campanya de divulgació per informar la ciutadania del nou llindar de velocitat a què multaran els radars de la ciutat des del proper 10 d'abril, que serà de 60 quilòmetres per hora en lloc dels 65 per hora que és el llindar actual. Sota el lema “A més velocitat dels vehicles, més risc per a la nostra vida”, la campanya se centrarà en anuncis adreçats a conscienciar de la relació directa entre la velocitat i l’augment de la lesitivitat.

En aquesta línea, l'ajuntament destaca que segons les dades de la Direcció General de Trànsit, a una velocitat de 30 km/h la probabilitat de no patir lesions és d’un 30%, de resultar ferit un 65% i hi ha un 5% de possibilitats de morir. Una velocitat de 45 km/h suposa un 4% de possibilitats de no patir lesions, un 50% de resultar ferit i un 45% d’esdevenir un accident mortal. Un vehicle que circula a 65km/h té un 15% de possibilitats de provocar ferits i un 85% que aquestes ferides siguin d’extrema gravetat i provoquin la mort.

Una altra de les novetats que es posaran en marxa el 10 d'abril és que funcionaran 4 radars a la vegada, un més que ara, del total de 9 que hi ha instal·lats a la ciutat. Els radars fixes van entrar en servei l'agost de 2014, mesos després que ho fessin els semàfors amb càmera.

tracking