SEGRE

URBANISME VIA PÚBLICA

Lleida tindrà dos 'nous' accessos de l'Eix al Canyeret

Els carrers General i la Parra, que a finals de juny estaran reformats || La Paeria preveu millorar també el carrer Botera

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers General i la Parra, tancats des de fa anys, es reformaran i es convertiran d’aquí a uns tres mesos en dos nous accessos des de l’Eix Comercial al Canyeret i la Seu Vella. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va afirmar que “aquestes actuacions, al costat de la que pròximament s’iniciarà al carrer Botera, tenen com a objectiu millorar la permeabilitat i obrir nous passos en direcció cap al Turó de la Seu Vella”. Així mateix, va destacar que un altre objectiu és “fer un exercici de memòria històrica perquè es recuperin carrers de la ciutat que fa molts anys que estan tancats”. En aquest sentit, va subratllar la voluntat de recuperar “la trama històrica de la ciutat” i va afegir que “si sumem a aquests dos carrers la pròxima obertura de la Costa del Jan, el carrer Sant Cristòfol i altres al voltant de la Cuirassa [el call], podem afirmar que en aquest mandat haurem recuperat set nous carrers d’accés al Centre Històric i el Turó de la Seu Vella”.

El carrer General, al qual s’accedeix des d’una arcada just abans dels porxos on hi ha el Teatre Principal, forma part de la trama medieval de la ciutat (segle XIII), té un desnivell de quinze metres i fa anys que s’ha convertit en una selva. La renovació compta amb un pressupost de 137.000 euros. Inclou la reparació de les parets dels edificis annexos, del solar de la vora i de la zona davant el Registre, així com també la restauració del pilar del General, adossat al porxo, construït l’any 1730 i en el qual es conserva un bust del marquès de Blondel. El nom de General prové de la casa que tenia en aquest enclavament el diputat del General de Catalunya i on l’antiga Generalitat penjava requeriments i documents reials. També hi havia una argolla en què es lligaven delinqüents.

Respecte al carrer la Parra, el cost de l’obra va a càrrec de l’empresa que va construir un edifici en aquest punt, fruit d’un conveni urbanístic firmat amb la Paeria. Es reformaran les escales i es cobrirà amb terra vegetal una part del carrer i una estació transformadora. Larrosa va apuntar que l’edifici annex compta amb un pàrquing que dóna a la cota superior del carrer.

Larrosa va visitar el carrer General, que serà reformat.

Larrosa va visitar el carrer General, que serà reformat.AJUNTAMENT DE LLEIDA

tracking