SEGRE

HOSTALERIA NORMATIVA

Pubs i 'discos' demanen tenir menys vigilants els dies amb poc públic

Ara han de disposar sempre dels que estan fixats en funció de l’aforament || Afirmen que actualment s’aplica el reglament de manera massa estricta

Representants dels hotelers i de la Guàrdia Urbana s’han reunit recentment.

Representants dels hotelers i de la Guàrdia Urbana s’han reunit recentment.FEDERACIÓ D’HOSTALERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els titulars de locals de lleure de la ciutat de Lleida reclamen flexibilitat en l’aplicació de la normativa que els obliga a tenir personal de control d’accés i de seguretat privada els dies en què no arribin a l’aforament mínim que així ho requereix. El secretari general de la Federació d’Hostaleria, Ramon Solsona, va indicar que així ho van posar de manifest en una reunió recent amb representants de la secció de policia administrativa de la Guàrdia Urbana. Solsona va apuntar que el reglament que estableix les ràtios és de la Generalitat, mentre que la Urbana s’encarrega de les inspeccions, i va considerar que actualment s’aplica de manera excessivament estricta, en lloc de quan hi ha alguna incidència. Els hotelers reconeixen que oferir un lleure de qualitat “comporta necessàriament oferir un marc de seguretat sòlid als usuaris”, però van reiterar que “posem sobre la taula la necessitat de flexibilitzar la reglamentació des del punt de vista que, quan tinguem menys clients, puguem rebaixar la proporció de vigilants de seguretat i controladors d’accés”. Per exemple, que no sigui necessari complir-la “els dies d’entre setmana en què sabem que no s’omplirà l’aforament autoritzat”, va incidir en aquest sentit Solsona.

Segons el reglament d’espectacles públics i activitats recreatives, que es va aprovar l’any 2010, tenen l’obligació de disposar de personal de control d’accés amb les funcions i requisits regulats els establiments on es fan activitats recreatives musicals a partir d’un aforament autoritzat de cent cinquanta persones. Entre 150 i 500, se’n requereixen dos com a mínim; entre 501 i 1.000, tres, i a partir de 1.001, quatre i una altra més per cada mil persones més. Respecte al personal de seguretat, determina un vigilant de seguretat privada a partir de cinc-centes persones d’aforament autoritzat; dos a partir de mil, i un més per cada mil persones més.

La federació prepara un pla per potenciar el seu servei ‘online’

Millorar les comunicacions i oferir més contingut i atenció a la xarxa. Aquest és l’objectiu que té la Federació d’Hostaleria per millorar les comunicacions amb els associats i facilitar serveis online de cara als clients. De moment el pla es troba en fase inicial i encara estan buscant viabilitat econòmica, però des de l’entitat consideren necessària aquesta modernització per oferir la millor atenció, captar més clients i disposar d’una xarxa de comunicació estable i de qualitat entre els establiments associats. La federació assegura el contingut a les xarxes i, al costat de les comunicacions, són dos elements clau en el sector i l’objectiu de la federació és augmentar i potenciar les reserves i contractacions en línia de cara als pròxims anys.

Encara no hi ha data exacta per a la posada en marxa del pla, ja que Hostaleria està analitzant el cas de cada associat.

tracking