SEGRE

PAERIA INVERSIONS

Els veïns demanen la millora de places i zones esportives en els pressupostos participatius

Avui acaba el termini per presentar les propostes, i moltes entitats reiteren les que l’any passat no van ser elegides || Noguerola-Estació, Pla de l’Aigua i Pius XII no presentaran cap projecte

Plaça Països Catalans

Plaça Països Catalans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona edició dels pressupostos participatius a la ciutat estarà marcada per la demanda de reformar diverses places i equipaments públics i habilitar més espais esportius. El termini de presentació de propostes per part de les entitats acaba avui i la majoria de les associacions de veïns reclamaran reformes i actuacions d’aquest tipus i en tornaran a presentar algunes que ja van sol·licitar l’any passat però no van sortir escollides. Un exemple són les del barri de Cappont, entre les quals hi ha restaurar el pavelló Antorxa perquè es pugui utilitzar per a activitats tant esportives com lúdiques, una cosa que ja van demanar l’any passat, i una ajuda per millorar les instal·lacions del local social del barri.

D’altra banda, Balàfia demanarà com a gran inversió arreglar la plaça Països Catalans (fa anys que la gran font de la rotonda està seca) i posar-hi un monument emblemàtic “com una locomotora”, va dir el president de l’associació de veïns, Toni Baró. A més, sol·licita com a projectes menors un altre bosc urbà, una pintura mural a la plaça Balàfia en memòria de les dones i el moviment feminista i crear una zona esportiva al costat de la plaça Francesc Viadiu. La Bordeta demanarà una piscina més a les municipals, ubicar un restaurant a la Casa Patriot, al Parc de l’Aigua. Magraners sol·licitarà insonoritzar l’antic cine Goya i millorar les places de la Magrana i Pare Nadal, el campanar de l’església i el carrer Soldevila. Els veïns del Barri Antic demanaran instal·lar bandes antilliscants al paviment dels carrers Cavallers i la Palma per evitar caigudes els dies de pluja i el barri del Clot sol·licitarà que s’enderroqui la gran marquesina de la plaça Constitució per renovar la plaça i crear una pista polivalent, a més de convertir en àrea de 30 quilòmetres per hora la zona de Santa Maria de Magdalena. En canvi, algunes associacions com les del barri de Noguerola-Estació, Pius XII i Pla de l’Aigua no presentaran cap projecte en aquesta edició. “No hi va votar gaire gent i el projecte que volem no serà el més votat, per això no en presentem cap”, diu Francisco Rodriguez, president de l’associació de veïns de Pius XII.

“En el nostre cas, no farem més propostes fins que no comencin la reforma urbanística del nostre barri, l’inici de la qual no fa més que retardar-se”, diu el president dels veïns del Noguerola, Miquel Sabaté.

Les votacions dels pressupostos participatius estan previstes entre l’1 i el 21 de juny, es podrà fer per via electrònica i presencial i hi podran votar els majors de 16 anys.

PETICIONS DELS BARRIS

  • Cappont. Restaurar el pavelló Antorxa perquè sigui un espai lúdic i millorar les instal·lacions de la seu social del barri.
  • Pardinyes. Fer una zona poliesportiva aprofitant la pista del col·legi Riu Segre i construir un minipavelló polivalent. També demanen construir un pipicà a la rambla, reformar la plaça dels Ferroviaris i renovar el mobiliari de la seu.
  • Instituts - Sant Ignasi. Tenir un local social per a la tercera edat al barri. Els altres projectes són millorar el carrer Alcalde Costa entre els carrers República del Paraguai i Exèrcit, altre un pas zebra a l’avinguda de Madrid, un parc caní a Leandre Cristòfol, col·locar una rampa d’accés a la passarel·la Maristes, millorar la il·luminació de plaça Utxesa i posar càmeres de seguretat al barri.
  • Mariola. Habilitar una zona de pícnic a la zona de Gardeny i convertir- lo en un espai per passejar i un reclam turístic de la ciutat. Aquest projecte també el presentaran els veïns del Turó de Gardeny. La Mariola també proposarà condicionar la pista de futbol de la rambla de la Mercè i posar-hi tendals i instal·lar uns aparells per fer exercici com els de la canalització al carrer Enric Duran.
  • Balàfia. Arreglar la plaça Països Catalans i treure la font per posar un monument emblemàtic com una locomotora. També sol·licitaran un altre bosc urbà, places d’aparcaments gratuïts a les piscines municipals, escola Pinyana, al final de Balàfia antiga i als carrers Ciutadella i Mercè Rodoreda. També demanen que es faci un mural en memòria de les dones a la plaça Balàfia i crear un espai de lleure esportiu al costat de la plaça Francesc Viadiu.
  • La Bordeta. Fer una piscina més a les piscines municipals, ubicar un restaurant a la Casa Patriot, al Parc de l’Aigua i renovar les voreres dels carrers pròxims al camp de futbol.
  • Centre Històric. Instal·lar bandes antilliscants als carrers Cavallers i la Palma per evitar caigudes els dies de pluja.
  • El Clot. Enderrocar la gran marquesina de la plaça Constitució i fer una pista polivalent i convertir en zona de 30 quilòmetres per hora l’àrea de Santa Maria Magdalena.
  • Magraners. Insonoritzar l’antic edifici del cine Goya i millorar espais com la plaça de la Magrana i Pare Nadal, el campanar de l’església i també les escales del carrer Soldevilla.
  • Ciutat Jardí. Acabar la construcció del complex espor tiu i reparar trams d’avinguda Ciutat Jardí, amb Agrònoms o el carrer de l’Arborètum.
  • L’Horta. Construir un obrador per elaborar productes artesanals, instal ·lar una xarxa de telecomunicacions de banda ampla i arreglar les entrades dels camins de les partides.
  • Sucs. Reformar el clavegueram i les canonades d’aigua potable.
  • Raimat. Sol·licitar el tancament de la pista poliesportiva de les piscines i utilitzar-la com a pavelló, adquirir el local de Banc Sabadell per fer un local social i un escenari per a concerts. 
tracking