SEGRE

EMERGÈNCIES BOMBERS

Un foc obliga a desallotjar mig centenar de persones a Ronda

Un edifici, al costat del Carrefour, que té 46 habitatges, dels quals alguns estan okupats || Els afectats van estar una hora i mitja al carrer de matinada

L’incendi es va declarar al número 63 de passeig de Ronda.

L’incendi es va declarar al número 63 de passeig de Ronda.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un incendi va obligar a desallotjar preventivament ahir a primera hora del matí mig centenar de veïns del número 63 de passeig de Ronda, segons va informar la Guàrdia Urbana. Els afectats van estar al voltant d’una hora i mitja al carrer a l’incendiar-se el quadre elèctric de l’immoble. Es tracta del bloc de 46 apartaments First Class, situat al costat del Carrefour, dels quals una vintena estan okupats, com ja va informar aquest diari el desembre passat.

Els Bombers de la Generalitat van rebre a les 6.35 hores l’avís de l’emergència i fins al lloc van desplaçar quatre dotacions. També van anar-hi diverses patrulles de la Guàrdia Urbana, que van desallotjar preventivament els veïns que hi havia a l’edifici, molts dels quals encara dormien. “Han estat entre quaranta i cinquanta persones però alguns dels pisos eren buits”, va explicar la Guàrdia Urbana. El foc, que es va originar per causes desconegudes, va poder ser controlat poc després però va generar molt fum a l’escala. Els Bombers van estar ventilant l’immoble fins a les 7.28 hores i a les 7.42 hores van poder donar el servei per finalitzat.

El foc va calcinar un quadre elèctric i els Bombers van haver de ventilar l’escala pel fum

L’any passat, els Bombers de la Generalitat van extingir un total de 468 incendis en habitatges de les comarques de Lleida, una xifra que augmenta un 11 per cent respecte al 2016, quan se’n van registrar 421. D’aquesta forma, es declaren més de nou incendis en habitatges a la setmana.

Per comarques, el Segrià és la que centralitza el nombre més alt dels serveis, amb 154 incendis en habitatges el 2017. El segueix la Noguera, amb 43; el Solsonès, amb 39, i Urgell i la Val d’Aran, amb 38 cada comarca. Les Garrigues i l’Alta Ribagorça són les úniques zones que no superen la vintena de focs en domicilis particulars. Els casos augmenten amb l’arribada del fred i per això recomanen portar a terme revisions i instal·lar detectors de fum a les llars particulars.

tracking