SEGRE

El PDeCAT presenta una querella per presumpte delicte societari, de falsedat de document mercantil i tràfic d'influències a l'EMU

Toni Postius mostra una còpia de les presumptes irregularitats comptables.

El PDeCAT presenta una querella per presumpte delicte societari, de falsedat de document mercantil i tràfic d'influències en l'Empresa d'Urbanisme de la Paeria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup municipal del PDeCAT, Toni Postius, ha anunciat aquest matí que el seu grup presentarà avui mateix una querella pels presumptes delictes societari, falsedat de document mercantil i tràfic d’influències contra una dotzena de responsables de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), els noms del quals no ha volgut revelar al·legant que no vol centrar aquest assumpte en qüestions personals, sinó en la mala gestió de l’EMU. No obstant això, entre ells figuraran amb tota probabilitat la presidenta de l’EMU, Montse Mínguez, altres responsables de l’àrea econòmica vinculats a l’empresa i fins i tot consellers d’altres grups municipals que han avalat els comptes d’aquesta firma.

Postius ha dit que han fet aquest pas després que un grup d’experts en economia revisessin els comptes de l’EMU dels últims exercicis, especialment els de 2014 i 2015, i alertessin de l’existència de "greus irregularitats". Arran d’això, ha detallat, van contractar un equip d’advocats especialistes en societats mercantils que va concloure que cal traslladar aquest assumpte en mans de la justícia. "Aquest pas no és agradable per a ningú, però estem obligats a donar-lo no només des del punt de vista legal, sinó com a servidors públics", ha afirmat.

Postius ha dit que aquesta situació va arrencar el 2015, quan inicialment el consell d’administració no va aprovar els comptes de l’EMU de 2014 i llavors es va acordar encarregar a una empresa una valoració dels actius de l’EMU. Aquest informe va determinar que s’havien depreciat en gairebé 40 milions d’euros a causa de la crisi. Postius ha afegit que, a partir d’aquí, el consell va acordar buscar solucions de futur per a l’EMU, que segons l’opinió del seu grup "està tècnicament en fallida". Ha indicat que els experts econòmics a qui van recórrer van veure que el dipòsit de comptes al Registre Mercantil de l’exercici posterior, de 2015, incloïa canvis substancials en els de 2014 en comparació amb els que havien dipositat aquest exercici, i ha apuntat que això obeiria a que "no reflecteixen la realitat de forma intencionada per donar una imatge que no passava res quan la situació era crítica", per evitar així haver d’entrar en concurs de creditors o ampliar capital, úniques alternatives davant d’una situació de fallida. I finalment, ha destacat, en lloc d’això "l’ajuntament ha concedit un préstec a una empresa insolvent".

Postius ha insistit que la llei obliga els membres del consell d’administració a denunciar possibles irregularitats de les quals siguin coneixedors, ja que en cas contrari també poden ser responsables d’elles.

tracking