SEGRE

PAERIA URBANISME

El PDeCAT denuncia que l'EMU va variar els comptes aprovats pel ple

Constata que els del 2016 presentats en el Registre van canviar diverses partides || Mínguez diu que “tot quadra” i que les xifres de cada apartat són iguals

Imatge d’arxiu d’una reunió del consell de l’EMU.

Imatge d’arxiu d’una reunió del consell de l’EMU.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els comptes del 2016 dipositats per l’Empresa Municipal d’Urbanisme al Registre Mercantil no quadren amb els que va aprovar el ple de la Paeria, que constitueix la seua junta general. Així ho sosté la denúncia judicial presentada dimecres pel PDeCAT per tres suposats delictes comptables a l’EMU.

Encara que se centra en els exercicis del 2014 i el 2015, assenyala que entre els comptes del 2016 presentats al Registre i els aprovats prèviament pel consell d’administració i la junta general hi ha diferències en mitja dotzena de partides, que afecten tant l’exercici del 2016 com les dades del 2015 que figuren a la columna comparativa.

El PDeCAT indica que hi ha mitja dotzena d’imports diferents en els comptes registrats i els aprovats

Per exemple, a la casella d’“ajustaments del resultat”, mentre que en el Registre consta 4,776 milions a la columna del 2015, en l’acord de la junta figura 3,736 milions; en els “fluxos d’efectiu de les activitats d’inversió” del 2016, a la primera figura un valor negatiu de 162.104,48 euros i a la segona, un de positiu de 132.348,99; i en dos més a la primera apareix un import quan a la segona estava en blanc.

La tinent d’alcalde i presidenta de l’EMU, Montse Mínguez, va negar que hi hagi incongruències i va dir que “tot quadra”. Va indicar que el fonamental són les xifres de l’exercici del qual es dipositen els comptes, el del 2016, ja que l’anterior només s’inclou a efectes comparatius, i va destacar que les caselles que en un lloc apareixen en blanc i en altres amb una quantitat no suposen cap variació perquè el sumatori global dels apartats a què corresponen és el mateix. Va admetre que hi pot haver algun error material, però que tampoc afecta el global.

“Està tot bé”, va insistir, i igual que dimecres va considerar infundades les crítiques del PDeCAT, que afirma que una dotzena de responsables de l’EMU i l’auditora poden haver incorregut en presumptes delictes societari, de falsedat en document mercantil i tràfic d’influències.

L’auditora va avalar que no calia reformular els de l’exercici del 2014 Una nota de l’empresa auditora sobre els comptes del 2015 assenyala que va canviar el valor dels actius d’aquell any i de l’anterior per reflectir la depreciació arran de la seua taxació perquè si no “la comparabilitat no hauria sigut correcta”. Afegeix que l’Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes va dictaminar el 2011 que “els errors comptables han de reparar-se en l’exercici en què es detecten” i que reformular els comptes només es preveu quan “encara no hagin estat aprovats”, per la qual cosa no era necessari reformular els del 2014, en contra del que diu el PDeCAT. El PSC preguntarà a la comissió de Transparència el cost dels advocats contractats pel PDeCAT per preparar aquesta denúncia, com ho paga i per què ha recorregut a un bufet de Barcelona i no de Lleida.

tracking