SEGRE

SUCCESSOS ENSENYAMENT

El TSJC cita a declarar companyes del nen que va matar el professor Abel

A l’anàlisi del cas per determinar si hi va haver responsabilitat del Consorci d’Educació de Barcelona || La família reclama un milió d’euros d’indemnització

Concentració amb acte d’homenatge al docent mort en mans d’un alumne a la plaça Paeria.

Concentració amb acte d’homenatge al docent mort en mans d’un alumne a la plaça Paeria.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar en les properes setmanes tres companyes de l’alumne de 13 anys que el 20 d’abril del 2015 va apunyalar mortalment el professor lleidatà Abel Martínez, de 35 anys, a l’institut públic Joan Fuster de Barcelona. Les tres companyes ho faran en qualitat de testimonis al marc de la investigació del recurs presentat el març de l’any passat pels pares i el germà de la víctima, representats pel lletrat José Antonio Calles, de Calles Advocats. Les estudiants hauran d’explicar què és el que va succeir: si tenien constància de les idees delirants de l’alumne o si va fer públiques les seues intencions però el centre va fer-ne cas omís.

El TSJC haurà de determinar, amb aquesta i altres proves, si el centre era responsable de l’alumne i que van fallar les mesures de control, com sosté la família, que reclama un milió d’euros al Consorci d’Educació de Barcelona (del qual forma part la Generalitat), del qual depèn l’institut, en concepte de responsabilitat patrimonial.

El TSJC vol determinar si el menor va fer públiques les seues intencions i si el centre va fer-ne cas omís

Val a recordar que la Generalitat ha mantingut davant del TSJC que “l’actuació del menor va ser absolutament imprevisible (...) i tampoc no es pot apreciar cap incompliment de les normes d’organització i funcionament del centre escolar”. D’aquesta forma, considera que no té cap tipus de responsabilitat per la qual cosa “la quantitat sol·licitada a la Generalitat no ha de ser en absolut satisfeta, ja que no és responsable dels fets”. Tanmateix, la lletrada de l’administració afirma que “en el negat supòsit que es reconegui l’existència de la responsabilitat, la indemnització que correspondria als recurrents (els pares de la víctima) hauria de ser de 129.174,93 euros”.

L’institut Joan Fuster sempre ha mantingut que l’alumne no presentava signes d’agressivitat més enllà d’un comportament passiu i de baix rendiment acadèmic. Tanmateix, un testimoni va declarar al seu moment davant dels Mossos d’Esquadra, que al seu informe ja van assegurar que el menor estava identificat com un “alumne conflictiu, que coneixia les intencions de l’adolescent agressor i que van parlar del pla en alguna ocasió”. El cas es va arxivar per la via penal perquè l’autor era inimputable al tenir només tretze anys.

tracking