SEGRE

SEGURETAT MOBILITZACIONS

Tensió a la Urbana al seguir el boicot a les hores extra

La prefectura obligarà a treballar uns 35 agents per la Cursa de Bombers || Dos sindicats amenacen de recórrer a la justícia

Protesta per reclamar la jubilació anticipada - Guàrdies urbans i mossos d’esquadra van protestar ahir davant de la subdelegació del Govern espanyol per reclamar la jubilació als 60 anys.

Protesta per reclamar la jubilació anticipada - Guàrdies urbans i mossos d’esquadra van protestar ahir davant de la subdelegació del Govern espanyol per reclamar la jubilació als 60 anys.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conflicte per la negativa dels agents de la Guàrdia Urbana a fer hores extra va a més i el cap de setmana vinent la prefectura obligarà a fer-les almenys a 35 agents durant la Cursa dels Bombers al no haver-hi voluntaris, com passa des del gener. Dos sindicats, CSIF i Asigull, han presentat escrits a la Paeria en els quals afirmen que la prefectura incompleix la normativa i asseguren que estan disposats a recórrer a la via judicial. La prefectura ha respost als escrits destacant que compleix al peu de la lletra tant el reglament intern com la llei de Policies Locals, que permeten recórrer a les hores extra forçoses per “necessitat del servei”. Sindicats i equip de govern van mantenir una reunió abans de Setmana Santa de cara a negociar l’actualització del preu de les hores.

De moment no hi ha hagut més contactes, i Asigull preveu una plantada general als actes de les Festes de Maig si no hi ha un acord abans. Per la seua part, UGT, el sindicat majoritari a la Paeria, aposta per la negociació i recorda que va aconseguir que s’apliqués l’IPC al preu de les hores extra després de 20 anys congelades. Fonts del mateix sindicat advoquen per actualitzar el preu de forma negociada i creuen que “algú” insta els agents a l’actual boicot.

tracking