SEGRE

ESNOTICIA

Els veïns demanen més patrulles davant del repunt dels robatoris a l'Horta

La delinqüència rural baixa un 12,2%

Un tractor desvalisat fa uns dies a l’Horta de Lleida.

Un tractor desvalisat fa uns dies a l’Horta de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de L’Horta de Lleida fa uns dies que van tornar a exigir un increment de vigilància policial després de constatar un repunt dels robatoris agrícoles durant el mes de març. Malgrat que l’estadística marca que els robatoris al camp han baixat un 12,2 per cent l’últim any a Ponent, la prevenció per combatre aquest tipus de delinqüència és una de les prioritats dels Mossos d’Esquadra. Sobre això, Jordi Fadurdo, de la Unitat d’Investigació de Lleida, assenyala que s’ha apostat per la col·laboració amb els veïns per aconseguir un descens dels assalts. Una tasca policial que se centra, no només en l’Horta, sinó a totes les zones susceptibles de desplegar el Pla Operatiu Especial Rural, a controlar els accessos d’entrada als habitatges, sobretot en municipis o urbanitzacions, identificació de sospitosos i controlar la compravenda il·lícita. La col·laboració amb veïns, agricultors i ramaders és fonamental.

A l’Horta s’ha creat una comissió de seguretat que es reuneix una vegada al mes des de finals d’any. En aquest cas, la delinqüència és local, d’ètnia gitana o magrebina, que entren a les cases o a les granges per robar eines o material agrícola divers per vendre’l després per peces. A les explotacions, els robatoris més comuns són els aspersors, animals i productors agrícoles, que després revenen. L’any passat van ser detingudes diverses persones per robatoris d’aquest tipus a Balaguer i Cervera.

Els Mossos atribueixen la caiguda dels robatoris al patrullatge, el control als accessos i la col·laboració

Malgrat la preocupació veïnal, les dades mostren una reducció dels robatoris agrícoles el 2017. Concretament, els Mossos van registrar 631 delictes d’aquest tipus, davant dels 750 de l’any 2016. Una tendència que es manté a la baixa per cinquè any consecutiu després d’un important increment el 2012, quan es van comptabilitzar més de 1.300 robatoris a la província.

tracking