SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

L'operatiu contra lladres d'habitatges suma ja 11 detinguts

La Guàrdia Civil els va traslladar ahir des de la comissaria dels Mossos de Lleida al jutjat de Montsó per declarar || No descarten més arrestos i se’ls imputarien 70 robatoris

Agents carreguen material decomissat al pis de Cappont on vivien tres dels detinguts.

Agents carreguen material decomissat al pis de Cappont on vivien tres dels detinguts.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’operació conjunta entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil que es va iniciar dijous passat en un edifici de Cappont per desarticular una banda de lladres que es dedicaria a assaltar habitatges suma ja més d’una desena de detinguts, segons van explicar ahir a aquest diari fonts properes al cas.

Els arrestos, onze de confirmats de moment, ja que no es descarta que se’n produeixin més, s’haurien registrat entre les localitats de Lleida i Reus. Els acusats van ser traslladats entre divendres i ahir des de Lleida fins al jutjat de Montsó, que instrueix el cas i on se’ls va prendre declaració enmig d’un espectacular desplegament policial, el qual va provocar que nombroses patrulles de la Guàrdia Civil s’apostessin als voltants de la comissaria dels Mossos de Lleida.

Els arrestats formarien part d’una banda organitzada amb connexions internacionals

La investigació, que es troba sota secret de sumari, apuntaria que els detinguts, que formarien una banda organitzada i serien tant de nacionalitat espanyola com estrangera, haurien protagonitzat una setantena de robatoris en habitatges tant en localitats de Lleida com de la província d’Osca.

No obstant, es tractaria d’una organització delictiva amb connexions internacionals. Durant l’operatiu s’han registrat diversos pisos, tres dels quals a Lleida i un a Reus.

Una de les actuacions més espectaculars va ser la que va tenir lloc dijous passat a l’avinguda València de Cappont, quan una vintena d’agents van entrar en un pis en el qual van estar-se més de set hores i del qual van sortir tres homes detinguts i es van emportar abundant material en caixes i bosses. Els veïns dels arrestats van explicar que feia poc temps que vivien a l’immoble, que hi solia haver trasbals de nit i que passaven temporades fora del pis.

L’operació continua oberta i podrien produir-se noves detencions relacionades amb aquests delictes contra el patrimoni.

tracking