SEGRE

El jutjat desestima la demanda contra la Paeria sobre els carrers franquistes

Imatge d’arxiu de la seu judicial al Canyeret.

Imatge d’arxiu de la seu judicial al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat contenciós administratiu de Lleida ha desestimant el recurs de la plataforma 'Lleida lliure de franquisme' i dotze entitats més contra la Paeria en què es reclamava canviar el nom de nou carrers dedicats a personatges que consideren vinculats a la dictadura franquista. Segons la plataforma, la sentència posa fi al plet "però no a la qüestió", ja que la jutgessa afirma que s'ha de complir la llei de memòria històrica, que obliga a les administracions públiques a retirar tot el que suposi l’enaltiment de la dictadura a la via pública i, en aquest sentit, considera que la Paeria "no s'oposa a la pretensió de fons dels recurrents, és a dir, la retirada del nom dels carrers". A més, la jutgessa apunta que encara no ha acabat el procés administratiu de la comissió d'experts que ha de dictaminar sobre els noms dels carrers de la ciutat. En aquest sentit, la plataforma Lleida Lliure de Franquisme anuncia que no recorrerà la sentència perquè, "malgrat que no imposa a la Paeria la retirada immediata dels carrers franquistes com ens hauria agradat, sí que li indica clarament que no ha complert amb la seva obligació de resoldre completament la qüestió i li estira les orelles quan diu que ja ha trigat massa", segons assegura l'entitat en un comunicat.

Per la seva banda, el tinent d'alcalde de l'ajuntament de Lleida Joan Gómez s'ha mostrat satisfet per la decisió de la jutgessa i diu que és "la resposta a la feina ben feta". Gómez ha insistit que la Paeria ja va canviar 65 noms de carrers en els primers anys democràtics.

Gómez ha destacat que la Memòria Històrica està present ''permanentment'' a l'equip de govern ''que treballa i ho continuarà fent per la dignitat de les persones que van patir el feixisme i el franquisme'' i ha recordat que s'han fet 3 monuments a la memòria històrica: el que recorda el bombardeig de Lleida al lloc on hi havia el Liceu Escolar; un altre al cementiri que recorda els represaliats i morts a la Guerra Civil; i un tercer que s'ha fet aquest any recordant les víctimes de l'Holocaust nazi.

tracking