SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnats per explotar dones en prostíbuls de Lleida

El Suprem imposa penes de cinc a set anys i mig de presó per a tres acusats || Les víctimes van venir enganyades a Lleida

El judici es va celebrar a finals d’abril de l’any passat.

El judici es va celebrar a finals d’abril de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Suprem ha ratificat la condemna de l’Audiència de Lleida contra dos homes i una dona, nascuts a Nigèria, per prostituir dones nigerianes a la capital del Segrià. Concretament, el Suprem, com ja va fer el tribunal lleidatà, ha imposat set anys i mig de presó al principal acusat per un delicte de tràfic d’éssers humans, en concurs amb un delicte de prostitució coactiva i contra els drets dels ciutadans estrangers. La seua dona haurà de complir sis anys. Un altre dels acusats ha estat penat amb cinc anys de privació de llibertat. En canvi, ha absolt una dona, inicialment condemnada a tres anys de presó per un delicte de conspiració per cometre el delicte de tràfic d’éssers humans, al considerar que no s’ha provat l’acusació. En el seu moment, l’Audiència de Lleida també va absoldre dos acusats més al no quedar acreditada la seua participació.

El Tribunal Suprem considera provat que tres dels acusats van enganyar dones per portar-les a Lleida i obligar-les a exercir la prostitució per pagar un presumpte deute pel viatge.

El Suprem absol una quarta acusada que va ser condemnada a tres anys de presó per l’Audiència

El principal acusat va assegurar al judici, que va tenir lloc a finals del mes d’abril de l’any passat, que una de les suposades víctimes (ja morta) el va denunciar perquè era la seua exparella. Una altra de les víctimes, que va declarar en qualitat de testimoni protegida, va assegurar que “estava espantada i tenia por d’ells [els acusats]”. La jove va ser captada a Nigèria i, posteriorment, traslladada per la xarxa a Nàpols (Itàlia) i Nimes (França) per exercir la prostitució. La Unitat Contra Xarxes d’Immigració Il·legal i Falsedats Documentals de la Policia Nacional seguia des de feia diversos mesos els suposats integrants de la xarxa.

Els investigadors, gràcies a les escoltes telefòniques, van ser coneixedors de l’arribada de la dona a Lleida, quan va poder ser rescatada i es va practicar la detenció dels sis processats, tres homes i tres dones. El principal acusat s’enfrontava a una condemna de vint-i-quatre anys de presó i la resta, a dotze anys.

tracking