SEGRE

SEGURETAT CIRCULACIÓ

Aquesta és la quantitat diària que tramita la Paeria en multes de trànsit

La Paeria va tramitar el 2017 multes de trànsit per una mitjana de 10.000 euros al dia. En total, 3,69 milions, un 18% menys que les previsions inicials, segons la liquidació del pressupost. L’efecte dissuasiu de radars i semàfors amb càmera és un dels motius, i precisament des d’avui els radars sancionen 60 km/h en comptes de 65.

El radar del carrer Miquel Batllori és un dels tres que ahir estaven en funcionament.

El radar del carrer Miquel Batllori és un dels tres que ahir estaven en funcionament.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida va posar a cobrament l’any passat 3,69 milions d’euros en multes de circulació, la qual cosa representa una mitjana de més de 10.000 euros al dia. L’import global és un 18% inferior a les previsions de la mateixa Paeria, que va pressupostar uns ingressos per aquest concepte de 4,5 milions, segons consta en la liquidació del pressupost del 2017, i un 30% menys que els 5,2 milions del 2016. Així mateix, la liquidació detalla que, dels 3,69 milions tramitats, el nivell real d’ingressos va ser de només 2,08. La xifra correspon a sancions imposades pels radars i les càmeres que cacen conductors que se salten els semàfors en roig, però també multes de tota mena d’infraccions de circulació, com aparcar en doble fila o en una zona de càrrega i descàrrega, per exemple. En canvi, no inclou les de zona blava.

La regidora de Seguretat, Sara Mestres, va indicar que la instal·lació de radars i semàfors amb càmera funciona com a element dissuasiu per a molts conductors, un fet que pot explicar en part el descens de les multes de circulació.

L’import global posat a cobrament per multes de circulació el 2017 va ser un 18% inferior al previst

Per la seua part, la tinent d’alcalde d’Economia, Montse Mínguez, va destacar la dificultat de pressupostar amb exactitud l’import de les sancions. En tot cas, es tracta de la xifra més baixa almenys dels últims sis anys. Llavors, el 2011, es van assolir els 6,32 milions. Precisament, la passada mitjanit va entrar en vigor la reducció de la velocitat a què comencen a multar els radars de la ciutat, fixada ara en 60 quilòmetres per hora en lloc de 65. Mestres va recordar que la Direcció General de Trànsit determina que la velocitat màxima en un nucli urbà és de 50 km/h i que el marge de tolerància és de 7 quilòmetres, de manera que es podria sancionar ja a 58 km/h, encara que va incidir que la Paeria ha establert que sigui a 60.

DADES

3,69 MILIONS EL 2017. És l’import que la Paeria va posar al cobrament l’any passat en multes de circulació, xifra un 18% menor que les previsions inicials.

5,26 MILIONS EL 2016. El consistori va tramitar aquell any sancions un import un 30% superior al del 2017, i més també que els 4,5 previstos.

CLAUS

Radars. A la ciutat hi ha instal·lats radars a Cos-Gayón, Ronda, Rovira Roure, Baró de Maials a Balàfia, Prat de la Riba, rambla d’Aragó, avinguda de Madrid, Miquel Batllori i a l’Ll-11. Només tres estan actius alhora

Semàfors amb càmera. Els semàfors amb càmera estan a Cos-Gayón, avinguda de les Garrigues, Príncep de Viana, rambla d’Aragó, avinguda Madrid, Baró de Maials, Rovira Roure, avinguda de Madrid-Blondel i a Prat de la Riba.

Tres radars actius al mateix temps dels nou instal·lats Només tres dels nou radars instal·lats a la ciutat estan actius alhora i els conductors poden saber quins a través de la pàgina web de l’ajuntament, que incorpora un mapa que va actualitzant cada vegada que canvien. Per exemple, ahir funcionaven els que estan situats a Miquel Batllori, Blondel i Prat de la Riba. Amb els semàfors amb càmera passa el mateix. La Paeria preveia incorporar un quart radar actiu coincidint amb l’estrena de la reducció de la velocitat a la qual multen, però la regidora Sara Mestres va indicar ahir que de moment continuaran sent tres. Així mateix, va remarcar que van decidir rebaixar la velocitat de 65 a 60 km/h després de constatar que l’any passat hi va haver un augment respecte al 2016 del nombre d’accidents a la capital d’un 5,54% i del 12,60% de la lesivitat, així com un increment del 14,28% d’atropellaments.

El radar del carrer Miquel Batllori és un dels tres que ahir estaven en funcionament.

El radar del carrer Miquel Batllori és un dels tres que ahir estaven en funcionament.ÒSCAR MIRÓN

tracking