SEGRE

L'Audiència Nacional rebutja fer-se càrrec de la causa contra els Mossos de Lleida per l'1-O

.

Mossos als col·legis electorals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha rebutjat, aquest matí, la causa per sedició que el jutge d’instrucció 4 de Lleida havia obert contra els caps dels Mossos d’Esquadra de Ponent per incompliment de les ordres de tancar i precintar els col·legis electorals.

Lamela considera que "no existeix connexió subjectiva ni material en l'objecte del procés" i només parla d'un delicte de desobediència, el qual no pot ser competència de l'Audiència Nacional. 

Segons la resolució del magistrat lleidatà, “la realitat de l'actuació dels Mossos d'Esquadra a la Regió Policial de Ponent, amb seu a Lleida, va ser molt diferent, caracteritzant-se, no només per una deliberada actitud passiva, planificant un servei que aparentés el compliment de les ordres judicials però clarament insuficient per al compliment efectiu de les mateixes, sinó també per una actitud proactiva afavoridora de la realització de la consulta. En definitiva, es va pretendre simular el compliment de la Interlocutòria del TSJC quan en realitat es pretenia fer i es va fer el contrari”

tracking