SEGRE

SUCCESSOS RESCAT

Un mosso salva la vida a un fugitiu que s'ofegava al tirar-se al riu a Lleida

Un adolescent de 17 anys que s’escapava després de ser sorprès agredint una jove per robar-li el mòbil || Un altre lladre va aconseguir fugir durant la persecució

El rescat va tenir lloc en aquesta zona del riu a l’altura del pont Vell.

El rescat va tenir lloc en aquesta zona del riu a l’altura del pont Vell.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un agent dels Mossos d’Esquadra va salvar la vida a un jove que dissabte passat a la matinada s’ofegava a l’haver-se tirat al riu Segre quan fugia de la policia després d’agredir una jove per robar-li el mòbil. Va poder rescatar-lo i el van atendre ja que s’havia lesionat un turmell, i tot seguit va ser arrestat com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb violència i intimidació.

Els fets van tenir lloc sobre la 3.00 hores a les proximitats del pont Vell, segons va informar ahir el sindicat Uspac i va confirmar la policia catalana, quan una patrulla de la unitat de Seguretat Ciutadana va observar que dos homes agredien una jove i la tiraven a terra per robar-li el telèfon. Els agents es van dirigir ràpidament cap a al lloc però els dos individus es van posar a córrer, i es va iniciar una persecució. Quan van arribar a la punta del carrer, segons Uspac, els dos homes van saltar cap a la canalització, una altura d’entre tres i quatre metres. Un dels lladres va aconseguir fugir mentre que l’altre es va fer mal al turmell. Aquest últim, al veure que no podia escapar-se, es va tirar a l’interior del riu, davant la sorpresa dels agents.

El jove inicialment no volia sortir de l’aigua però després va demanar ajuda al veure que s’ofegava

Els mossos van demanar diverses vegades al jove que sortís de l’aigua, però en va fer cas omís. No obstant, instants després els va demanar ajuda perquè s’estava ofegant per la força del cabal i la baixa temperatura de l’aigua. Un dels dos agents es va tirar al riu i va aconseguir rescatar-lo. Segons Uspac, “l’agent reconeix que els va costar moltíssim treure el noi i va patir bastant, però el resultat va ser gratificant”. Així mateix, el sindicat va qualificar el policia d’“heroi”, i va recordar que “es va jugar el físic i va arriscar la vida perquè si hagués esperat més ajuda, el lladre s’hauria ofegat”. Després de rescatar-lo, el jove va ser atès pels serveis mèdics. Posteriorment, els agents el van arrestar com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb violència i intimidació.

tracking