SEGRE

TRÀNSIT CONFLICTE

Arnó-Sice no ha fet la inversió fixada en radars i Ros li dóna de termini fins a l'agost

El contenciós arxiva provisionalment el recurs de l’empresa contra la Paeria per les multes no imposades || El Comú denuncia l’“opacitat” del contracte de concessió i demana publicar les inversions

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa concessionària dels radars i semàfors amb càmera, l’UTE (Unió Temporal d’Empreses) Arnó-Sice, no ha complert les inversions fixades al contracte de concessió. Així ho va confirmar ahir l’alcalde, Àngel Ros, que li dóna fins al mes d’agost, quan acaba el contracte, per portar-les a terme. El Comú va denunciar ahir l’“opacitat” del contracte de concessió i va exigir a l’empresa que portés a terme les inversions fixades. Ros va al·legar que “de moment no s’han acabat les inversions però tenen fins a l’agost per fer-les”, i va destacar que “la realització d’aquestes inversions era una condició indispensable per poder sol·licitar una pròrroga del contracte, cosa que de moment no han demanat i desconeixem si ho sol·licitaran més endavant”.

En aquest sentit, el jutjat del contenciós administratiu ha arxivat el recurs que va presentar el 2016 Arnó-Sice, en què reclamava una indemnització per les multes no imposades a conductors que anaven a més de 50 quilòmetres per hora –límit que marca la llei en vies urbanes– arran que la Paeria establís en 65 km/hora la velocitat mínima per tramitar-les. Fonts consultades de l’empresa concessionària van al·legar que l’arxivament provisional del cas obeeix al fet que s’està pendent de la tramitació del recurs i que es deu a raons merament circumstancials. “Es reprendrà el cas més endavant, o no”, van dir ahir a SEGRE, recalcant que l’arxivament no es deu al fet que s’hagi arribat a cap tipus d’acord, mentre que l’ajuntament va evitar fer declaracions sobre aquest assumpte. D’altra banda, el Comú va dir ahir mitjançant un comunicat que havia estat la mateixa UTE Arnó-Sice la que havia sol·licitat la suspensió del judici i que l’11 de gener el jutjat va arxivar el cas provisionalment.

L’alcalde diu que, de moment, no han demanat prorrogar el contracte i desconeix si ho sol·licitaran

Així mateix, va assegurar que la Paeria no els ha facilitat les inversions de l’empresa concessionària en els últims anys, i va destacar que el desembre de l’any 2015 encara tenia pendents millores en seguretat viària per valor de 270.456 euros. Per això, demana al consistori que faci públiques les esmentades inversions i exigeixi a l’empresa concessionària la realització de les que estan pendents, ja que són una condició indispensable per establir una possible pròrroga del contracte, ja que el Comú assegura que la concessió acaba el 23 d’abril, mentre que Ros va assegurar que l’empresa concessionària té de termini fins al mes d’agost per poder portar-les a terme. Els radars han tornat a estar en el focus mediàtic aquesta setmana després que dimarts passat comencessin a sancionar a partir dels seixanta quilòmetres per hora en lloc dels seixanta-cinc fixats fins ara.

les claus

  • Inici de la concessió. Formalitzada l’octubre del 2013, té una vigència de quatre anys prorrogables per dos més. Els semàfors van entrar en servei la primavera del 2014 i els radars, mesos després.
  • Als tribunals. Arnó-Sice va portar la Paeria el 2016 al contenciós per reclamar una indemnització pels milers de multes no imposades a conductors que anaven a més de 50 quilòmetres per hora.
  • Arxivament temporal. El jutjat del contenciós administratiu va arxivar de manera provisional el recurs d’Arnó-Sice, que assegura que es deu a un simple tràmit. D’altra banda, dimarts passat els radars van començar a multar a partir dels 60 km/hora. 
Imatge d’aquesta setmana d’un radar de control de velocitat situat a l’LL-11.

Imatge d’aquesta setmana d’un radar de control de velocitat situat a l’LL-11.ÒSCAR MIRÓN

tracking