SEGRE

ECONOMIA BALANÇ

La Paeria redueix a quasi la meitat la subvenció al Centre de Negocis

El CNC tanca el 2017 amb un lleuger benefici però acumula un deute de gairebé un milió i mig || Els assistents a la Llotja van augmentar un 26% respecte al 2016

Imatge d’arxiu del teatre de la Llotja.

Imatge d’arxiu del teatre de la Llotja.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell d’administració del Centre de Negocis i Convencions (CNC) va aprovar ahir els comptes de l’any 2017, en què l’ajuntament va reduir en 265.000 euros la subvenció que atorga respecte al 2016. En xifres totals, el CNC, responsable de la gestió del teatre de la Llotja, va tancar l’any amb 789.898,16 euros en ingressos, dels quals 350.000 procedeixen directament de les arques municipals, i amb 787.979,38 euros en despeses. Això suposa un balanç positiu de 1.918,78 euros, però a l’aplicar amortitzacions i despeses financeres representa un dèficit d’1.400.000 euros, un deute que ja tenia l’any passat. “L’ajuntament ha reduït la partida que destina al CNC i pel que fa al balanç general d’ingressos i despeses, el resultat és positiu, encara que posteriorment hauríem de restar-li gairebé un milió i mig en amortitzacions, despeses financeres i notarials”, va explicar el regidor de Promoció i president del CNC, Rafel Peris.

Així mateix, també va recalcar que ahir es va aprovar la liquidació del contracte amb l’antiga concessionària i que l’ajuntament tramita els permisos per construir dos torres al solar situat al costat de la Llotja, que és propietat del Centre de Negocis i Convencions.

Respecte a les xifres d’assistents i actes que es van portar a terme al recinte de la Llotja, de l’1 de març del 2017 (que va ser quan el CNC va passar a ser competència municipal) a l’1 de març del 2018, es van celebrar un total de 155 activitats al complex, xifra que suposa un 10% més respecte a l’any anterior. Quant a la xifra d’assistents, un total de 90.138 persones van passar pel teatre de la Llotja o van assistir a alguna de les convencions o actes que s’hi van celebrar, la qual cosa implica un augment del 26%.

Esquerra critica la dependència dels ajuts municipals

El grup municipal d’Esquerra Republicana va criticar ahir que el CNC “depèn massa de les subvencions de la Paeria, ja que si no fos per aquestes, el centre seria totalment inviable”, va dir el president de la formació municipal, Carles Vega. “Veiem que la capacitat del centre de generar ingressos és molt baixa, ja que vora la meitat dels procedeixen de fons municipals, per la qual cosa demanem millorar-ne la gestió”, va remarcar Vega. Al seu torn, la Crida va criticar que el president del CNC, Rafel Peris, canviés el dia de la reunió del consell d’administració 48 hores abans que es fes i l’acusen que “aquestes convocatòries impedeixen la nostra participació”.

tracking