SEGRE

AJUNTAMENT EMPRESES PÚBLIQUES

L'EMU tanca en positiu el 2017 al vendre més parcel·les

PDeCAT i ERC destaquen que l’auditoria reflecteix dubtes sobre la seua viabilitat || Mínguez diu que és lògic que la Paeria la sostingui

Votació dels comptes de l’EMU en un ple de la Paeria.

Votació dels comptes de l’EMU en un ple de la Paeria.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’administració de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) va aprovar ahir els comptes del 2017, amb un benefici de 129.001,14 euros. L’equip de govern va destacar la millora dels ingressos per venda de parcel·les, de 1.161.700 euros, davant els 976.053 de 2016 i els nuls (no hi va haver cap venda) del 2015. En aquest sentit, va assenyalar que el seu endeutament i el de la Paeria estan baixant des del 2012 i l’any passat “va ser del 48,8 per cent, molt lluny del límit legal establert en el 110 per cent dels ingressos corrents.”

Els consellers del PDeCAT i ERC van votar en contra dels comptes i van subratllar que l’auditoria indica que el deute de l’empresa i les amortitzacions i interessos que comporta “poden generar dubtes sobre la capacitat de la societat per continuar en funcionament”, alhora que assenyala que és l’aportació anual de l’ajuntament i el crèdit que li ha concedit el que li permet afrontar les seues obligacions. A més, precisa que la taxació dels seus actius efectuada a finals del 2015 tenia sis mesos de vigència, per la qual cosa ara “no podem determinar si hi ha nous deterioraments”.

Mínguez diu que els consellers del PDeCAT desconeixen la demanda que va presentar Postius

Per això, els consellers del PDeCAT van sol·licitar que se sotmetés a votació l’inici d’un procés concursal, que la presidenta de l’EMU, Montse Mínguez, va denegar. El conseller d’ERC, Josep Maria Baiget, va afirmar que el crèdit de la Paeria “posa en risc les finances municipals”. Mínguez va replicar afirmant que les aportacions de la Paeria “es fan amb transparència, ja que passen pel ple”. Va remarcar que com tota societat immobiliària s’ha vist afectada per la crisi i que resulta obvi que l’ajuntament, el seu titular, sigui el que la sostingui. En aquest sentit, va insistir que els tres consellers del PDeCAT van admetre desconèixer la denúncia judicial presentada pel president del grup, Toni Postius, per suposats delictes comptables a l’EMU. “Això demostra que Postius actua sol, és una denúncia a títol individual, i hem manifestat la nostra tranquil·litat perquè els comptes estan ben fets”, va manifestar.

tracking