SEGRE

La Diputació, crítica amb la presència de l'Exèrcit a la Fira

Ibarz: “Davant del context polític actual, millor no haver vingut”

Los representantes institucionales ante el cartel de la feria.

La Diputació, crítica amb la presència de l'Exèrcit a la FiraPaeria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat provincial Josep Ibarz va afirmar ahir que la Diputació “hauria preferit que l’Exèrcit no sigui present a la fira de FP, que comença aquest dijous, davant de la situació política actual”. Ho va dir durant la presentació oficial del certamen en què va participar com a representant de la corporació provincial. Malgrat que va reconèixer que “és legal” que hi sigui i que hi ha diferents opinions en aquest sentit, va dir que al tractar-se d’un tema polèmic en “l’actual context polític entre Catalunya i Espanya, des de la Diputació considerem que si s’hagués pogut evitar venir, millor”.

Per la seua part, l’alcalde i president de la Fira, Àngel Ros, va reiterar que “és legal i coherent que l’Exèrcit vingui a un certamen de FP, ja que imparteix estudis d’aquest tipus”. A més, davant de la protesta de la plataforma Desmilitaritzem l’Educació, que rebutja la presència dels militars, va criticar “la hipocresia de tots aquells que no volen l’Exèrcit a la fira, que són els mateixos que fa anys van suplicar que no s’acabés l’activitat a l’acadèmia militar de Talarn perquè baixaria l’economia del Pallars”. Tanmateix, Ros va dir que si la plataforma decideix fer algun acte reivindicatiu, “respectaré qualsevol dret de manifestació”. El certamen comença aquest dijous i es prolongarà fins dissabte. Tant Ros com el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó, van fer una crida a tots aquells estudiants que no volen cursar un grau a la universitat a optar per la Formació Professional, perquè és una oportunitat molt bona per trobar feina. “A més, ara ja estem sortint de la crisi”, van destacar.

Quinze mil visitants

En aquesta dotzena edició, hi haurà 21 expositors d’empreses i institucions, de vinti- cinc famílies de FP, es faran més de cinquanta activitats i un espai d’emprenedoria on els alumnes podran mostrar els seus projectes i resoldre reptes. Reunirà 322 docents i s’esperen uns 15.000 visitants. La representant del departament d’Ensenyament, Esther Bañeres, va anunciar que el curs vinent hi haurà deu nous cicles de FP dual amb 21 empreses implicades i ja són 344 les que participen en aquesta oferta formativa.

tracking