SEGRE

La Paeria va concedir més d'un milió i mig d'euros en bonificacions fiscals el 2017

La façana del Palau de la Paeria.

El Superior de Justícia dóna la raó a la Paeria en una demanada per justificants de subvencionsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida va concedir durant l’any passat més d’un milió i mig d’euros en bonificacions fiscals. Les principals són les que afecten a la plusvàlua (Impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana), l’Impost de Béns Immobles, l’Impost d’Activitats Econòmiques i la taxa de les escoles bressol, però també n’hi ha bonificacions en altres tributs municipals com són l’impost de vehicles, l’impost de Construccions i Obres i les taxes de la brossa i de mercats.

La plusvàlua és l’impost que genera bonificacions per un import més important, que l’any 2017 va arribar a 731.871 euros. Reben bonificacions del 90% les transmissions per causa de mort en immobles que siguin residència habitual i del 80% aquells que no ho siguin si el bé transmès s’inclou al Programa de Mediació per al Lloguer Social que gestiona l’Oficina Local d’Habitatge de l’ajuntament.

Pel que fa a l’IBI, la Paeria va tramitar durant el 2017 un total de 872 bonificacions, per una quantitat total de 321.977 euros. La majoria corresponen a les famílies nombroses (523 per un import de 246.378 euros), que tenen dret a una bonificació de 120 euros en la quota, ampliable a 170 euros si tenen ingressos baixos (inferiors a l’Iprem). Ho poden sol·licitar en qualsevol moment i la bonificació es començarà a aplicar a partir de l’any següent.

L’any passat també es van posar en marxa els ajuts socials de l’IBI, que en la seva primera edició han beneficiat un total de 185 famílies, per una xifra global de 36.249,94 euros. Enguany, l’ajuntament amplia l’abast d’aquestes prestacions, que cobreixen fins al 50% del rebut, amb un nou llindar econòmic que amplia el nombre de beneficiaris. Estan destinades a col·lectius amb dificultats per afrontar els pagaments, com són els pensionistes, aturats que portin més de 12 mesos sense feina, famílies monoparentals, discapacitats i víctimes de violència de gènere amb baixos ingressos que tinguin residència habitual en l’habitatge objecte d’ajuda, amb un valor cadastral inferior a 29.000 euros. El termini per demanar-les conclou el 30 de setembre.

tracking