SEGRE

Prop del 100% de l'oferta de FP, present a la fira de Lleida

La inserció laboral dels estudiants de FP assoleix el 80%

Amb la participació d'una vintena d'empreses i entitats.

Fira de Formació i Treball “F&T”Lleonard Delshams i Òscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els visitants que passin per la Fira de Formació i Treball “F&T” de Lleida trobaran gairebé el 100% dels 175 cicles formatius de la Formació Professional (excepte els de la família Maritimopesquera). Així ho ha explicat aquest dijous el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, durant l'acte d'inauguració del certamen, que se celebra fins dissabte al recinte firal dels Camps Elisis.

Cullerés ha explicat que la inserció laboral dels estudiants que fan FP assoleix quasi el 80% i que 3 de cada 4 joves que opten per la formació dual acaben trobant feina. El representant de la Generalitat ha defensat que la FP “és interessant per als joves però també per a la resta de la població” i que aquesta opció formativa aporta a la societat “professionals molt preparats i qualificats”.

De la seva banda, Àngel Ros, alcalde i president del Patronat de la Fundació la Fira de Lleida, ha incidit en la importància cada cop més gran de la FP i ha recordat que “en els darrers 12 anys aquesta fira ha doblat l’espai alhora que el reconeixement social de la FP ha augmentat molt”. Ros ha dit que la Formació Professional “és garantia d’integració laboral però també de competitivitat empresarial”.

L'alcalde ha destacat com a novetat de la fira l’Espai Emprenedoria, al Pavelló 3, una zona destinada a mostrar la creativitat emprenedora dels estudiants de les Terres de Lleida, en què els alumnes poden mostrar els seus projectes i resoldre reptes. El resultat serà l’exposició d’idees d’empresa on es treballaran aspectes com el treball en equip, la innovació i la creativitat. Avui dijous es fa una mostra de més de 30 projectes amb activitats relacionades amb l’emprenedoria dins l’Educació Secundària-FES2018 i divendres tindrà lloc una xallenge per a la recollida de propostes per un repte a resoldre el mateix dia, en què participaran grups formats per emprenedors, alumnat i empresaris

De la seua banda, Eloi Bergós, diputat de la Diputació de Lleida, ha lamentat que “molts nois de Ponent marxen de les seves comarques cap a Barcelona i altres indrets per manca d’oportunitats” i ha asseverat que les sortides professionals de la FP poden contribuir precisament a l’arrelament d’aquests joves al territori.

La 12a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T” compta amb la participació de 21 empreses i entitats i té 25 famílies de formació o disciplines representades. El saló ocupa acull més de 50 activitats professionals –entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació–, que es desenvolupen en la sala de conferències, la zona d’exposició i també a l’exterior del pavelló.

tracking