SEGRE

FRAU

Operació a Lleida i altres províncies contra el frau en la venda de begudes alcohòliques

La Guàrdia Civil ha intervingut botelles per valor de més de 4 milions d’euros que eren comercialitzades molt per sota del preu de mercat

Operació a Lleida i altres províncies contra el frau en la venda de begudes alcohòliques

Operació a Lleida i altres províncies contra el frau en la venda de begudes alcohòliquesGuardia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil i l’Agència Tributària han destapat una xarxa que va defraudar 25 milions d’euros en l’IVA sobre begudes alcohòliques, en una operació desplegada en diferents províncies, entre elles Lleida, que s’ha saldat amb 43 detinguts i la confiscació de botelles d’alcohol per valor de 4 milions.

De l’operació 'Espíritu' han informat el tinent coronel en cap del Departament de Delinqüència Econòmica i contra la Corrupció de la Unidad Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, Francisco Almansa; José Manuel Alcorcón, cap de l’Oficina Nacional d’Investigació del Frau de l’Agència Tributària; i Elena Martín, responsable d’Assumptes Tècnics de la Federació Espanyola de Begudes Espirituoses.

Han explicat que la xarxa comercialitzava les begudes a preus més baixos que els del mercat i eludien el pagament de l’IVA, que repercutien al client però no ingressaven a la Hisenda Pública, per la qual cosa els permetia vendre el producte a inferior preu, la qual cosa implica una competència deslleial als qui paguen l’IVA religiosament.

L’operació s’ha dut a terme a les províncies de Madrid, Zamora, Badajoz, Castelló, València, Barcelona, Girona, Sevilla, Cadis, Màlaga, Lleida i Guadalajara, on s’han efectuat 14 registres i bloquejat diversos centenars de productes financers, 47 immobles de diferent naturalesa i 59 vehicles.

Els delictes que s’imputen a l’organització són contra la Hisenda Pública, blanqueig de capitals, pertinença a organització criminal, contra el mercat i els consumidors i falsedat documental.

Més de 60 empreses formaven un entramat empresarial que ha estat descobert arran d’una denúncia davant de la Fiscalia de Castelló el setembre de 2016 sobre l’existència d’un dipòsit fiscal ubicat en aquesta província i un presumpte delicte contra la Hisenda Pública.

tracking