SEGRE

INTERNET SEGURETAT

Campanya dels Mossos de Lleida perquè els joves utilitzin bé les xarxes socials

Els inspectors Bardina i Ribelles, ahir, a Lleida.

Els inspectors Bardina i Ribelles, ahir, a Lleida.R.RÍOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Lleida han posat en marxa una campanya pionera als instituts del Segrià per fomentar el bon ús de les xarxes socials entre els alumnes. La iniciativa s’emmarca en el pla d’acció Internet Segura que la policia catalana va iniciar el 2008 i amb què imparteixen xarrades als centres educatius i també es dóna informació als pares.

Tanmateix, el nou programa, batejat com Tu fas campanya, pretén implicar de forma activa els estudiants (de moment de primer d’ESO) perquè siguin ells els que, a través de vídeos, alertin dels perills d’internet i donin consells per a un bon ús. Una desena d’instituts ja els han fet arribar els primers que, després de ser editats, han estat penjats al canal de YouTube dels Mossos.

Els estudiants recorden que no s’han d’enviar imatges compromeses, ni publicar dades personals o deixar les webcams obertes. “Mediem en casos que ens arriben i també rebem denúncies, principalment per ciberassetjament o difusió d’imatges, però són casos molt puntuals. No notem un increment en el mal ús de les xarxes per part dels joves”, van apuntar ahir els inspectors Xavier Ribelles i Antònia Bardina, durant la presentació de la nova campanya. Si la prova pilot funciona, podria estendre’s al conjunt de Catalunya.

tracking