SEGRE

EDUCACIÓ FORMACIÓ

Titulats universitaris podran ser professors sense el màster obligatori

Davant de la falta de substituts en moltes especialitats de Secundària || Els requisits són estar cursant aquest postgrau i tenir el títol abans del curs 2021-2022

Un moment d’ahir de la fira de FP al pavelló 4 de la Fira, que acaba avui.

Un moment d’ahir de la fira de FP al pavelló 4 de la Fira, que acaba avui.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La falta de personal interí disponible en algunes especialitats a Secundària, que ha complicat les substitucions en el curs actual, ha motivat que el departament d’Ensenyament permeti entrar a la borsa de personal docent a graduats universitaris que encara no disposen del títol de màster en formació del professorat. Els requisits són que l’estiguin cursant actualment i que es comprometin a obtenir-lo abans de l’inici del curs 2021-2022.

En una resolució publicada ahir al Diari Oficial de la Generalitat, assenyala que la necessitat d’atendre l’alumnat i la situació extraordinària de falta d’interins en algunes especialitats “fan imprescindible l’adopció d’una mesura excepcional que flexibilitzi el compliment del requisit” de tenir el màster de formació del professorat i el de la certificació que acredita la formació pedagògica i didàctica equivalent.

Méndez de Vigo diu que les Forces Armades susciten molt interès tot i que hi hagi protestes

El termini de presentació de sol·licituds serà entre el 26 d’abril i el 14 de maig, i el procés de selecció es farà mitjançant un concurs públic.

A Lleida són 26 les especialitats de Secundària, Batxillerat i Formació Professional amb falta d’interins, com anglès, cultura clàssica, francès, llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, música, tecnologia, cuina i pastisseria, equips electrònics, estètica i organització i procés de manteniment de vehicles.

A les escoles d’idiomes, també s’obren a Lleida les places d’interins en alemany, àrab, francès i rus, i a Primària en audició i llenguatge, anglès i música.

Així mateix, el ministeri d’Educació està tramitant el primer Concurs Nacional Ángel Sanz Briz d’experiències educatives i material didàctic per als professors que contribueixin a millorar el coneixement de l’Holocaust, la prevenció del radicalisme i l’eradicació de l’antisemitisme en els diferents nivells educatius.

El Govern espanyol defensa que l’Exèrcit sigui a la fira

El portaveu del Govern espanyol i ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, va reivindicar ahir l’interès que genera la presència de les Forces Armades a les fires d’educació que se celebren per a l’orientació dels alumnes, al marge de les queixes que ha suscitat la seua participació en alguns llocs de Catalunya, com a Lleida, a la Fira de Formació Professional que s’acaba avui. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Méndez de Vigo va recórrer a la seua experiència a les fires d’educació per assegurar que els estands que instal·len tant les Forces Armades com les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat obtenen l’atenció de “molta gent” que “s’atansa a interessar-s’hi”. “Que unes persones mostrin la seua disconformitat no entela la realitat”, va afirmar després que dijous la plataforma Desmilitaritzem l’Eduació protestés a Lleida davant la instal·lació de l’estand de l’Exèrcit. En aquest context, el portaveu del Govern central va subratllar que “a tot Espanya es té estima i es vol” els militars, que tenen la “tasca essencial de preservar les nostres llibertats”.

tracking