SEGRE

SOSTENIBILITAT MEDI AMBIENT

Alumnes netegen l'entorn del riu i troben fins i tot vàters

Uns setanta estudiants de l’Episcopal omplen tres contenidors i mig en un recorregut de 7 km || Gran quantitat de residus petits

Els alumnes de l’Episcopal posen amb les bosses d’escombraries que van omplir ahir de residus.

Els alumnes de l’Episcopal posen amb les bosses d’escombraries que van omplir ahir de residus.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns setanta estudiants del col·legi Episcopal de Lleida van netejar ahir set quilòmetres del marge dret del riu Segre, des del Camp Escolar fins a Butsènit, i van omplir tres contenidors i mig facilitats per l’ajuntament. Entre els residus van trobar fins i tot pneumàtics, portes i vàters però, sobretot, molts papers, tovalloletes, botelles i llaunes. La professora Mónica Llorens va explicar que fa anys que realitzen aquesta activitat, però que ahir es va emmarcar en la iniciativa Fem dissabte! executada a nivell de tot Catalunya. “Hem detectat una disminució dels grans residus perquè abans trobàvem rentadores, neveres i fins i tot motors. Tanmateix, cada vegada hi ha més envasos”, va assenyalar Llorens. Fem dissabte! es du a terme des de l’any 2007 i en cada edició ha tingut més participació. L’any 2010 s’hi van implicar més de 33 municipis de tot Catalunya i el 2011 ja es va superar el miler de voluntaris.

Aquesta campanya pretén fer públic el deficient estat de conservació dels rius on s’actua, conscienciar la ciutadana perquè els respecti, netejar i condicionar els entorns naturals i fer entendre que el riu no és un abocador.

tracking