SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Un sacerdot lleidatà, condemnat per abusar d'una nena

Ratifica la pena de cinc anys de presó imposada per l’Audiència de Còrdova

Imatge d’arxiu d’Ignacio Mora Vilaltella.

Imatge d’arxiu d’Ignacio Mora Vilaltella.ANDALUCES.ES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha condemnat a cinc anys i un dia de presó al sacerdot lleidatà Ignacio Mora Vilaltella per haver abusat sexualment d’una nena, mentre era escolaneta de la seua parròquia, al poble cordovès de Villanueva del Duque. El tribunal confirma d’aquesta manera la pena imposada el juny passat per l’Audiència de Còrdova al considerar provats els fets i rebaixa la indemnització a 3.000 euros, ja que hi va haver en error en la qualificació que la va elevar a 6.000. El sacerdot, de cinquanta anys, va ser apartat de l’església de Sant Sebastià Espiel al conèixer-se la primera sentència i encara no tenia nova destinació. En un comunicat, el bisbat de Còrdova va assenyalar ahir que acata i respecta les decisions dels tribunals i que seguirà “col·laborant plenament” amb la justícia civil, “complint escrupolosament el procediment previst per a aquests casos per la disciplina canònica, protegint en tot moment les possibles víctimes”.

El sacerdot va ser arrestat l’abril de 2015 per la Guàrdia Civil després que una família el denunciés per abusar d’una de les seues filles, de 10 anys, mentre aquesta era escolaneta de la parròquia de Villanueva del Duque, a Còrdova. Segons la sentència del Suprem, el capellà havia entaulat una bona relació amb la família, arribant fins i tot a ajudar-los econòmicament, i passava moltes estones a l’habitatge familiar.

El capellà, apartat de l’església d’Espiel al saber la sentència de l’Audiència i està sense destinació

Els fets van ocórrer el gener de 2015 quan el sacerdot, mentre anava amb la nena al seu vehicle de camí a oficiar una missa, li va fer tocaments. En arribar a la sagristia de l’església de Villanueva del Duque, va prosseguir amb els abusos sexuals. Actes que, segons el Suprem, va cometre almenys una desena de vegades fins que la menor ho va explicar als seus pares. La resolució de l’alt tribunal assenyala que la denúncia de la família va fer que haguessin d’abandonar el poble per la pressió social i dóna plena credibilitat al relat de la petita. A més del mal psicològic i moral, el tribunal considera que els abusos a les que li va sotmetre el sacerdot li van provocar “una seriosa afectació del seu sentiment religiós”. D’aquesta forma, el Suprem rebutja el recurs de cassació presentat pel sacerdot a la sentència de l’Audiència, que declara ferma.

tracking